Nyhet

Albrektsson stordebuterar i Bellator på fredag

Karl ”King” Albrektsson rivstartar karriären i Bellators bur, natten mot lördag svensk tid möter han forna mästaren Phil Davis. Här är informationen du behöver för att värma upp inför helgens högintressanta match.

År 2013 såg vi Ilir förlora mot Gegard Mousasi. 2016 var det Lina som dukade under mot Cyborg. Och nu är ”Kung” Karl Albrektsson nästa svensk som gör en svår debut på nya arbetsplatsen – och förhoppningsvis bryter han den nyss nämnda förlusttrenden bland landsmännen. På fredagen den 25 oktober möter Kalle den forna mästaren Phil ”Mr. Wonderful” Davis, som co-main event under Bellator 231.

35-åringen Phil Davis (20-5-1) är en stark brottare som etsade fast sig i svenskarnas minne under 2008, efter att orsakat ”The Maulers” första karriärförlust genom en tajt anacondastrypning. Chans till svensk revansch i helgen, alltså. Så här ser Phils senaste resultat ut i Bellator:

>> TKO-vinst under matchens slut mot Liam McGeary i april 2019.

>> Förlust via delat domslut mot Vadim Nemkov i november 2018.

>> KO-vinst genom huvudspark mot Linton Vassell i maj 2018.

Karl Albrektsson (9-2-0) är en 26-åring från Sollentuna som håller till på Pancrase Gym. Fram tills stundande kliv ut i rampljuset har Kalle framför allt varit en publikfriare i japanska organisationen Rizin. Han har just nu en vinstsvit i tre delar:

>> Domslutsvinst mot Christiano Frohlich i Rizin, i april 2019.

>> KO-vinst i första ronden mot Josh Stansbury under Superior Challenge i december 2018.

>> TKO-vinst mot Dmitry Tebekin under Superior Challenge i maj 2018.

Medan du läser detta befinner sig troligen Kalle mitt i cuttandet av nio kilon, i Aftonbladet Morgon lovade Albrektsson att ”stirra in i hans själ” under invägningens staredown. Vinnaren av matchen är het kandidat för titelchans mot regenten Ryan Bader. Bellator 231 går i Connecticut och börjar klockan 21 lokal tid, vilket tyvärr motsvarar 03 på lördagsnatten svensk tid. Rådande matchkort ser ut så här:

Huvudkort

Tungvikt – Frank Mir vs Roy Nelson

Lätt tungvikt – Phil Davis vs Karl Abrektsson

Weltervikt – Ed Ruth vs Jason Jackson

Flugvikt – Bec Rawlings vs Ilara Joanne

Tungvikt – Jake Hager vs Anthony Garrett

Underkort

Mellanvikt – Tim Caron vs Lucas Pimenta

Flugvikt – Brandon Medina vs Brandon Santiago

Fjädervikt – Talita Noguiera vs Jessy Miele

Tungvikt – Steve Mowry vs Gokhan Saricam

P4P – Elise Reed vs Rebecca Bryggman

Weltervikt – Connor Dixon vs Orkhan Ismatzade

Weltervikt – Jon Manley vs Thiago Oliveira

Lättvikt – Mandel Nallo vs Killys Mota

Lätt tungvikt – Dalton Rosta vs Claude Wilcox

Fjädervikt  Kevin Ferguson Jr. vs Craig Campbell

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer