Nyhet

Kadestam försvarar bältet på fredag

Fredagen den 25 oktober ska den enda internationellt titulerade MMA-svensken försvara bältet för andra gången. Här får du veta mer om Zebaztian Kadestams utmanare, sändningstiderna och hur du ser galan gratis.

29-åriga Zebaztian Kadestam (12-4) är den enda svensken som har ett bälte i en av de större MMA-organisationerna. Till vardags håller Kadestam till på Pancrase Gym i Stockholm. I november 2018 kammade han hem det vakanta welterviktsbältet i den asiatiska organisationen ONE, detta genom en KO mot Tyler McGuire (11-1). I mars 2019 försvarade Kadestam bältet framgångsrikt mot Georgy Kichigin (22-6) genom att hålla huvudet kallt i den stormiga matchinledningen, och därefter bryta ner kazakens kampvilja. Kichigin avstod från att gå in i matchens tredje rond.

Den här gången ställs Kadestam mot Kiamrian Abbasov (21-4) från Kyrgyzstan. Abbasov har gjort sig förtjänt av titelchansen efter tre raka vinster varav två förhållandevis tidiga avslut. Agilan Thani klappade för en rear-naked choke och Yushin Okami dukade under via TKO.

Zebaztian Kadestam har en ödmjuk inställning gentemot Abbasov.

– Han sätter bra press, han är allround, han är en stark fighter. Jag ser inte att han skulle ha stora svagheter. Jag tycker han är en bra striker, har bra händer och rör sig väl, han har kraft i slagen men jag tycker jag är den bättre strikern, sa Kadestam till ONE och lovade att matchen skulle få avslut.

ONE Championship: Dawn of Valor går den 25 oktober i indonesiska huvudstaden Jakarta. ONE strömmar galorna gratis på organisationens app (Iphone/Android) samt YouTube. Kortet inleds klockan 17:30 lokal tid, vilket motsvarar klockan 12:30 på fredagen i Sverige.

Här nedan syns det rådande matchkortet, bland annat återfinns ett nederländskt derby i kickboxning och UFC-veteranen John Linekers debut i organisationen.

Huvudkort

MMA, titelmatch i weltervikt – Zebaztian Kadestam vs Kiamrian Abbasov

Kickboxning, titelmatch i lättvikt – Regian Eersel vs. Nieky Holzken

MMA, atomvikt – Priscilla Hertati Lumban Gaol vs. Bozhena Antoniyar

Kickboxning, stråvikt – Federico Roma vs. Wang Junguang

MMA, bantamvikt – John Lineker vs. Muin Gafurov

MMA, flugvikt – Eko Roni Saputra vs. Kaji Ebin

Prelims

MMA, stråvikt – Adrian Mattheis vs. Stefer Rahardian

MMA, bantamvikt – Mark Fairtex Abelardo vs. Ayideng Jumayi

MMA, lättvikt – Pieter Buist vs. Antonio Caruso

MMA, flugvikt – Rudy Agustian vs. Abro Fernandes

MMA, lättvikt – Johnny Nunez vs. Kazuki Tokudome

MMA, stråvikt – Egi Rozten vs. Elipitua Siregar

Thaiboxning, flugvikt – Alexi Serepisos vs Taiki Naito

MMA, stråvikt – Adi Paryanto vs. Angelo Bimoadji

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer