Nyhet

Inför Excellence Fighting Championship 2

Reservera lördagskvällen den 12 oktober i kalendern! I Linköping kommer den inhemska MMA-eliten mötas och även matchas mot internationella utmaningar. Här är kortet, försnacket och praktiska fakta för att kunna ta del av galan som du för övrigt även kan se via FighterTV.

Nya Excellence Fighting Championship är Linköpings första proffsorganisation som syntes i sin första upplaga den 4 maj 2019. Biljetterna sålde slut och på kortet fanns då bland annat framtidslöftet Elin Öberg och landslagsveteranen Irman Smajic (här kan du läsa om den tidigare galan).

Snart är det dags igen för Sveriges nya plantskola att underhålla publiken i Linköping. Lördagen den 12 oktober kan du bänka dig i Sporthallen eller stanna i soffan framför sändningen på FighterTV.

På kortet finns tio matcher, ett möte värt att hålla ögonen på är det mellan Moein ”Moe” Ahmadi och tidigare landslagsmannen Adam Westlund. Moe hade ingen möjlighet att följa med på landslagsäventyr, men höll sig under tiden aktiv i ligan och gick sin första proffsmatch på EFC1 tidigare i år mot Oskar Biller.

Därefter syns Anton Turkalj, som avslutat sina båda proffsmatcher och som amatör skapat ett övertygande record med vinst på EM samt VM-brons. Anton får en tuff utmaning i form av greken Felix Polianidis (5-1) med bakgrund inom brottning på världsnivå.

Huvudmatchen utgörs av rutinerade västerbottningen Fernando Flores som möter britten Adam Bramhald, vars record domineras av tidiga avslut. Flores vann sin senaste match mot tufft motstånd då han gick main event på Ultimate Cage Championship i England. Bramhald kommer in med en fyra matchers segersvit och har gått på större engelska galor, även på ACB. I denna match är unified rules godkänt, vilket innebär att armbågar är tillåtet!

SNABBFAKTA // EXCELLENCE FIGHTING CHAMPIONSHIP ll

Vad: Svensk proffsgala med matcher i A-klassregler samt proffsregler.

Var: Sporthallen i Linköping

När: Lördagen den 12 oktober, dörrarna öppnas 16:30 och första match startar 18:00.

Hur: Köp biljetter här och om du vill ha VIP-bord ringer du 070-798 67 37, eller se sändningen på FighterTV.

MATCHKORT

I kronologisk ordning, första angivna namn är röd hörna.

A-klass

1. Abbe Saidov vs Mesut Ismash Catchvikt -68 kilo

2. Awat Kohzadi vs Jonny Touma Catchvikt -63 kilo

3. Sebastian Gonzalez vs Abdurahman Nasrutdinov Catchvikt -59 kilo

4. Theodor Berggren vs John Odelkvist Weltervikt -77,1 kilo

5. Tobias Söderberg vs Jonas Nordborg Lättvikt -70,3 kilo

6. Jonnie Andersson vs Kevin Munje Tungvikt -120 kilo

Pro-MMA

7. Christoffer Hillsjö vs Szymon Broncel (Polen) Weltervikt -77,1 kilo

8. Adam Westlund vs Moein Ahmadi Catchvikt -73 kilo

9. Anton Turkalj vs Felix Polianidis (Grekland) Catchvikt -94 kilo

10 Fernando Flores vs Adam Bramhald (Storbritannien) Bantamvikt -61,2 kilo

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer