ArtikelNyhet

Se hela galan Excellence Fighting Championship via FighterTV

Linköpings första proffs-MMA-gala går av stapeln den 4e Maj och totalt bjuds vi 10 matcher. I den allra första kvinnliga titelmatchen på svensk mark gör den svenska multikampsportaren Elin Öberg upp mot finskan Anette Österberg om bältet i damernas flugvikt. Och i huvudmatchen möter den svenske landslagsveteranen Irman Smajic den hårtslående serben Ivan Vicic i ett tungviktsmöte. Du ser hela galan via FighterTV!

Excellence FC 1 startar 17:50, 4 maj. Tsuba Media livestreamar hela galan som du ser endast via FighterTV! Kommenterar gör Daniel Schälander och Viktor Winquist!

Awat Kohzadi vs Kevin Osorio

Bantamvikt 61,2kg 3 x 3min

Alisher Saidov har tyvärr skadat knät och Awat Kohzadi stod utan motståndare. In kommer Kevin Osorio som har en hel del rutin i bagaget. Awat är en up n comer från Västerås Fight Club som är extremt aktiv och redan har mött toppskiktet i viktklassen. Kevin känns som ett naturligt steg för honom att ta. En utmaning absolut men inte på nåt sätt en omöjlig uppgift, Awat är farlig för alla i viktklassen och det här kommer bli en tempofylld match med oviss utgång. Dessa herrar har under lång tid velat möta varandra och på Excellence är väntan över för båda två. Förbered dig på en riktig tuff fight!

Andreas Tiborson vs Andreas Sweström

Lättvikt 70,3kg 3 x 3min

Andreas Tiborsson har vunnit SM under B-klassregler men sedan 2016 varit inaktiv på MMA-scenen. Han har gått en A-klassmatch sedan tidigare. Den resulterade i förlust. Han har dock varit träningsaktiv under hela denna perioden och utvecklats som fighter. Andreas Sweström kommer från thaiboxningsbakgrund men har sedemera sadlat om mot MMA och agerar instruktör och coach på Nova MMA. Han gör sin debut i A-klass och även här har vi grappler vs striker även om båda behärskar hela gamet.

Abbe Saidov vs Tobias Bohlin

Fjädervikt 65,8kg 3 x3min

Tobias har gått ett antal A-klassmatcher med varierande resultat. På grund av skador i landslagstruppen kom han som fjärderankad in i landslaget under EM i Bulgarien 2017. Han har inte tävlat det senaste halvåret men är rutinerad och träningen har hållits igång. Abbe är en duktig boxare som även börjar bygga upp gedigen grappling. På pappret är Abbe mindre erfaren, men har varit väldigt aktiv under 2018 och början av 2019. Den nya talangen mot den lite mer erfarne Tobias kommer bli en riktigt bra match där Abbe kommer att segra om han lyckas hålla det stående, men där Tobias förmodligen blir lite för svår om matchen hamnar på marken. En match där taktik och gameplan kan avgöra.

Tobias Söderberg vs Raymond Johansson

Lättvikt 70,3kg 3 x3min

Tobias har länge legat rankad precis under landslagsplatsen men fick dock chansen under VM 2018 och vann övertygande sin första match där innan han förlorade en jämn andramatch. Raymond har inte satsat på ligan utan gått många matcher på andra galor med mera. Han har dock mött många ur toppen av divisionen, bland annat en trerondare mot Tobias Harila. Så två erfarna atleter där Tobias förlitar sig på sin brottning medan Raymond oftast förlitar sig på sin boxning. Båda har dock hela registret och det här är en riktigt jämn och intressant matchning.

Elvin Hoxha vs Mario Markus

Lättvikt 70,3kg 3 x3min

Elvin är en av MMA-ligan mest aktiva fighters och det betalade av sig med ett SM guld i januari. Allround fighter som kan hantera fighten var den än utspelas. Mario var med i landslagstruppen under 2018 och deltog på de internationella mästerskapen. En fighter som också känns komplett, men som kanske är lite vassare på markgamet. Två atleter i den absoluta sverigetoppen i sin viktklass drabbas samman.

Millie Eriksson vs Frida Vastamäki

Bantamvikt 61,2kg, 3x3min

Dessa landslagsdamer möts i Frida Vastamäkis viktklass 61,2kg. Millie Eriksson (vanligtvis i -56,7kg) har dock längdövertaget. Frida vann EM 2018 medan Millie kammade hem silver på junior VM. Millie har också mött Elin Öberg i en jämn batalj på AK Fighting Championship. Trots att Millie går upp en viktklass är hon redo för uppgiften och det här kommer bli en jämn match mellan två riktigt duktiga MMA-atleter.

Jonnie Andersson vs Daniel Petrus

Catchvikt 98 kg, 3x3min

SM-tvåan Andreas Knutsson skulle egentligen ha mött Jonnie Andersson, men har tyvärr skadat knät och in kommer istället SM-ettan Daniel Petrus. Hemmahoppet Jonnie Andersson tillhör även han landslagstruppen, men i viktklassen över, tungvikt. Jonnie är oerhört stark i brottning men inte oäven i det stående, även om Daniel får räknas som den som har fördel i det stående gamet. Lite av en striker versus grappler i denna A-klassfight där landslagsmän ställs mot varandra. Matchen går i catchvikt då Daniel Petrus tar matchen med fyra dagars varsel.

Oskar Biller vs Moein Ahmadi

Weltervikt 77,1kg, Pro 3 x 5min

Oskar och Moe har följts åt under sina karriärer och möttes i SM-final A-klass 2016. En jämn match där Oskar segrade. Oskar har kört i landslaget ett par mästerskap och presterade ett silver på EM i Bulgarien 2017. Moe hade ingen möjlighet att följa med på landslagsäventyr men höll sig under tiden aktiv i ligan. Detta blir bådas Pro-debuter.

Elin Öberg vs Anette Österberg

Titelmatch i Flugvikt 56,7kg, Pro 3 x 5min

Elin Öberg har gedigen stående bakgrund och har även medverkat på EM i Rumänien 2018 innan hon vann sin första promatch på Superior Challenge 18 i december 2018. Matchen var över på sex sekunder då hon knockade amatörvärldsmästarinnan Anna Astvik. I Muay Thai är Elins meritlista desto tyngre och hon har vunnit såväl SM- som EM-guld samt VM-silver. Anette Österberg har varit med i finska landslagstruppen under två års tid och gått till final i flertalet mästerskap, dock aldrig gått hela vägen till guld. Hon har gått sammanlagt 16 matcher där hon vunnit hälften, fyra av segrarna har skett via T/KO. Anette är en mångsidig fighter som tränar på ett av Finlands bästa MMA-gym med finske landslagstränaren som sin coach. Den här matchen kommer bli otroligt jämn mellan två riktigt duktiga damer. En av galans absolut intressantaste möten.

Irman Smajic vs Ivan Vicic

Tungvikt 120,2kg, Pro 3 x 5min

Linköpingssonen Irman Smajic är en av våra riktiga landslagsveteraner med två VM-guld och EM-guld i bagaget. Irman har tävlat på hög internationell nivå i hela sin karriär och har ett record på 23-4 som elitamatör. I proffsdebuten under galan Superior Challenge 18 i vintras vann Irman på TKO mot Malik Jahmaze, men nu väntar nästa utmaning: serben Ivan Vicic. Ivan har ett record på 8-12 och har mött motstånd liknande det som Irman ställts mot på IMMAFs mästerskap. På distans bör Irman ha fördel på grund av sin längd, men i närstrid är Ivan farlig då han är kraftfull och gillar krokar och overhands. En sjukt spännande match!

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer