Nyhet

Stor dammatch på Superior Challenge 19

Pannie Kianzad återvänder till Superior Challenge efter UFC och ställs mot Bellator-veteranen Iony Razafiarison på Superior Challenge 19 den 11:e maj på Cirkus.

I slutet av förra året blev Pannie Kianzad släppt från UFC efter en förlust i The Ultimate Fighter finalen. Hon kan dock stoltsera med att hon är den första svensk som tagit sig till finalen i TUF. Med 11–4 i record återvänder hon till Superior Challenge efter fem års frånvaro. Denna gång ställs svensken som tidigare varit internationellt rankad på fjortonde plats i damernas fjäderviktsdivision mot niondeplaceringen Iony Razafiarison. Iony flyttade från Madagaskar till Frankrike för att satsa på MMA och 2015 gick hon sin första match i Bellator i Bantamvikt. 2017 gick hon upp en viktklass och senast hon gick match var i februari i år i Bellator.

Den här matchen går i Catchvikt 63 kg.

Säger Babak Ashti, grundare av Superior Group International:

”Jag förstår inte varför UFC släppte Pannie. Hon är bättre än många andra de tar in men de väljer väl atleter på andra kriterier. Hur som helst så är jag glad över att ha tillbaka henne i Superior Challenge och jag ser verkligen fram emot Pannies match mot stenhårda Iony.”

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer