ArtikelNyhet

AK Fighting Championship: Mauler och Madadi gör comeback

Äntligen syns Alexander Gustafsson och Reza Madadi på matchaffischer igen! I november och december gör legenderna varsin comeback på galan AK Fighting Championship, men den här gången stannar handskarna hemma.

Under 2019 valde två svenska MMA-stjärnor att lägga UFC-handskarna på hyllan. Först ut var Reza ”Maddog” Madadi, som under våren tröttnade på att ”slåss för slavlöner” men menade att han inväntade ett nytt tåg att kliva på.

Nästa nyblivna pensionär var allas vår Alexander ”The Mauler” Gustafsson, sedan förlustkvällen den 1 juni i Globen. Men efteråt har The Mauler medgett att hans beslut var förhastat på grund av den beska förlusten mot Anthony Smith.

Goda nyheter, du kommer få både Reza och Alexander igen, men den här gången förblir handskarna hemma. Under onsdagen avslöjades det att The Mauler möter det svenska framtidslöftet Anton Turkalj i Göteborg i den 11 december på galan AK Fighting Championship 3. Disciplinen är submission wrestling och värd för underhållningen är AK Fighting Championship 3, en organisation där Gustafsson själv är delägare. På samma kort syns också Mikaela Laurén, Sanny Dahlbeck och Cornelia Holm som alla håller sig till hemmaplan (boxning, thaiboxning samt MMA).

Motiverad av iransk kontrovers

Du behöver inte vänta till jul för kära återseenden. Den 16 november, under AK Fighting Championship 2, ska även Reza Madadi göra comeback i submission wrestling. Drivkraften sägs vara kontroversen kring iranska judokan Saeid Mollaei, som ska ha utsatts för påtryckningar av sitt förbund att förlora med flit i semifinalen. Detta för att undvika en finalmatch mot en israel – Iran och Israel befinner sig nämligen i en konflikt.

Reza Madadi, som har rötterna i Iran, har därför bestämt sig för att möta israelen Ben Shimol i submission wrestling i Solna.

– Hela den storyn fick igång mig. Jag vill få ett slut på det här en gång för alla. Den här matchen i Solnahallen har ett starkt budskap och det är att idrott inte ska förknippas med religion och politik. Därför kommer jag tillbaka en sista gång för att få ett avslut på det. Genom att möta en israel visar vi hela omvärlden att två elitidrottsmän ska kunna tävla trots olika religioner och kulturer och sedan efter matchen kunna gå därifrån som vänner, sa Madadi till Aftonbladet.

Ett urval av övriga namn på samma matchkort är Jonatan Westin, Elin Öberg, Frantz Slioa och Hamza Bougamza.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer