Nyhet

FighterTV streamar Fight Club Rush 5 – matchkort och hålltider!

Den Västeråsbaserade organisationen Fight Club Rush bjuder in till sin femte och största MMA-gala hittills. Matchkortet domineras av unga talanger inom svensk MMA och dragplåstren består av ”Pretty Boy” och ”Bane”. Här kommer matchkort, hålltider och lite försnack! Du ser hela eventet på plats nu på lördag eller via vår stream på FighterTV!

Vad: Fight Club Rush 5 Var: A-hallen i Bombardier Arena, Västerås När: Lördagen den 31 augusti 2019. Insläpp klockan 16:00, första match klockan 17:00. Galan beräknas avslutas kring 21:30. Hur: Köp biljetter här (från 275 kr) eller vid dörren på lördagen, om platser finns kvar. Du som inte har vägarna förbi Västerås kan strömma evenemanget här (99 kr).

Veckans lördagsgodis består alltså av femte upplagan av Fight Club Rush (FCR). Organisationen växer och flyttar in i en större lokal, producerar ovanligt proffsig hajp och positionerar sig som en spännande scen för ung, svensk MMA-talang. Det är fin geografisk spridning på uppställningen: på nio amatörmatcher och fem proffsmatcher syns svenska representanter från Malmö till Umeå, medan kvällens huvudmatcher bjuder på motstånd från Finland och Brasilien.

Co-main består av Andreas Gustafsson som tar sig an stora, starka brassen Givago Francisco som tidigare synts i -93 kilo men är nu en stor mellanviktare. Överst på kortet återfinns Västerås egna Robin ”Pretty Boy” Roos, den tidigare thaiboxaren som nu möter en motpol och mardröm i form av finska svartbältet Henri Lintula, som presterat tidiga avslut på sina tre proffsmatcher i karriären.

Under amatörmatcherna testas Västerås material mot svensk och norsk talang. I tidigare amatörturneringar i MMA har rutinerade brottare från öst mosat svenskt motstånd, Västerås FightClub har därför satsat på att stärka klubbens brottning. På FCR 5 syns fem killar från Västerås som har brottarbakgrund. Kortet är extra hett för den som intresserar sig för svenska förmågor som kretsar kring bantam, en viktklass där många svenska framtidshopp återfinns.

MATCHKORT FIGHT CLUB RUSH 5

Professionell MMA

Weltervikt: Robin ”Pretty Boy” Roos, Västerås FightClub (2-1) vs Henri Lintula, Finland (3-0)

Mellanvikt: Andreas ”Bane” Gustafsson, Västerås FightClub (3-0) vs Givago Francisco, Brasilien (8-4)

Catchvikt (63,5 kg): Amir Malekpour, Pancrase STHLM (1-0) vs Delshad Morad, Redline Malmö (2-1)

Catchvikt (63,5 kg): Ali Taleb, Redline (proffsdebut) vs Shoeb Karar, Perrys Gym (proffsdebut)

Bantamvikt: Renato Vidovic, Gladius MMA (proffsdebut) vs Eli Elias, Pancrase STHLM (proffsdebut)

 

Amatör-MMA

Bantamvikt: Awat Kohzadi, Västerås FightClub vs David Hedlund, Nova MMA

Mellanvikt: Naib Itayev, Västerås FightClub vs Vincent Petersson, Allstars Gym

Weltervikt: Khalid Kherchaiev, Västerås FightClub vs Teodor Berggren, RenYi Umeå

Bantamvikt: Bilal Kherchaiev, Västerås FightClub vs Morteza Arabzadeh, Perrys Gym

Bantamvikt: Rekar Zana, Västerås FightClub vs Rohullah Yousofi, Supreme Gym Uppsala

Lättvikt: Alexander Lööf, Västerås FightClub vs Ilas Sabelaj, Malmö

Mellanvikt: Max Karlsson, Västerås FightClub vs Addis Saljevic, Akademi Nord

Catchvikt (63 kg): Safiullah Husseini, Västerås FightClub vs Nashwan Aziz, Frontline Oslo

Catchvikt (59 kg): Abdurakhman Nasrutdinov, Västerås FightClub vs Benjamin Dehesi, Frontline Oslo

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer