Nyhet

Internationell toppmatch på Lion Fight 59

De lovande talangerna Kenny Hong från Halmstad Muay Thai och Nico Carillo från Skottland är bekräftade för underkortet på Lion Fight 59. Bägge herrarna skördade stora framgångar redan som juniorer och har tunga meriter bakom sig. Det väntas bli en intressant match då de ställs mot varandra den 31 augusti i Göteborg.

Den 22-årige Kenny Hong (17W-5L-1D) påbörjade sin karriär som ung på Anderstorp Kickboxningsklubb och har på kort tid hunnit göra sig ett namn i tävlingssammanhang. Som 17-åring vann Kenny JSM i thaiboxning för att några år senare debutera i senior-SM. Trots ett längre uppehåll så lyckades han ta sig till final, där han dock fick se sig besegrad av välmeriterade Nils Olsson från Arvika. Det blev dock startskottet på ett intensivt matchande och Kenny har därefter samlat på sig mängder med rutin. Förutom sitt JSM-guld så har han även två SM-silver (2108 och 2019) och ett VM-brons från 2018. Han har även har tidigare gått om den Skandinaviska WBC titeln mot danska Thomas Bossen (slutade oavgjort) Senaste matchen var mot britten Liam McGrandles om Europatiteln för WBC, en match som tyvärr slutade i förtid då Kenny ådrog sig en axelskada och inte kunde fortsätta.

– Jag har utvecklats otroligt mycket de senaste åren, både fysiskt och mentalt. Hemma på Halmstad Muay Thai så har jag grymma coacher och de bästa sparringpartners man kan tänka sig. Jag är väl förberedd och jag ser fram emot att möta Nico, säger en taggad Kenny Hong.

Nu närmast väntar avresa till Bangkok för att representera svenska landslaget på IFMA World Championship i Bangkok den 19e juli.

Nico Carillo (14W-3L-1D) började träna thaiboxning redan som 15-åring och gick sin första match bara efter två månaders träning. Precis som sin svenska motståndare, Kenny Hong, så har även Nico samlat på sig meriter som junior och är tvåfaldig Skotsk juniormästare. Idag är han 20-år gammal, är obesegrad i Skottland och Nico anses kunna bli ett av de stora namnen i framtiden och har segrar över flertalet tuffa namn. Nu senast besegrade Nico Enfusion-fightern Joao Fransisco och har även en vinst mot den spanske Enfusion fightern Alex Dass Rey.

Nico är känd för sin eleganta thai-stil och är väldigt teknisk i sitt sätt att slåss. Trots detta finns det ingen avsaknad för ”killer instinct” – vilket Nico bevisade när han vann på KO mot den rutinerade Shane Farquharson, rankad 5:a i UK.

– Coming 31st August I will shake Gothenburg, Kenny Hong I will put you away in the second round, hälsar en självsäker Nico Carillo.

Lion Fight 59 går av stapeln den 31/8 på Kooperativet i Göteborg och biljetter till galan hittar ni här!

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer