Nyhet

Går det att spela på fightingspel?

I två parallella universum växer både kampsporten och eSporten minst lika kraftfullt. Men det finns även platser där de förenas, såsom i eSportvärlden där man spelar fightingspel som är inspirerade av kampsporten och dessutom följs av de stora oddsmakarna och därmed ger ytterligare draghjälp för att stärka intresset.

Betting är och har varit en central katalysator för kampsportens framväxt. Sedan urminnes tider har intresset för att spela på sin egen favorit i kampsportsammanhang gått hand i hand med större intresse hos fansen och därmed ökade resurser för utövarna. Esporten är inte sprungen ur samma miljö, utan mer från teknikens och spelutvecklarnas värld, men samma mekanismer kan också göra eSporten betydligt större som sport än vad den är idag. Och visst blåser förändringens vindar. Ett flertal spelsajter erbjuder såväl odds på eSport som spel på casino med BankID. Du kan alltså spela utan konto och ingen registrering behövs. Där det sätts odds, där finns det ett större publikt intresse och dessutom kan man på så vis också nå ny publik. En stor sport ska man kunna spela på. Det har idag de stora aktörerna på såväl gaming- som bettingmarknaden upptäckt för länge sedan, men det är kanske först nu som vi börjar se frukterna av denna förening mellan sport och spel.

Idag sätts exempelvis odds på stora eSport-turneringar med kampsportinnehåll, såsom Street Fighter och Tekken. Tekken 7 World Tour är en av en större tillställning där det erbjuds odds från en rad spelbolag och där du kan spela på dina favoritkämpar bakom kontrollerna. Streetfighter är sedan ett tag tillbaka etablerat på bettingmarknaden där stora spelbolag följer eSporten löpande. På många sätt är utvecklingen fortfarande i sin linda men det går allt snabbare framåt, inte minst på den svenska spelmarknaden.

Tips för dig som vill betta på fightingspel

I och med att den nya spellagen trädde i kraft i januari 2019 kan numera alla seriösa aktörer ansöka om licens för att bedriva spel i Sverige. Något som också leder till en breddning av vad vi kan spela på. En breddning som i sin tur sker i en allt högre hastighet där eSporten spelar en viktig och expansiv roll. Den förenar ju även de mest dator- och teknikälskande, vilka kräver hög kvalitet och låga trösklar som innebär att de exempelvis ska kunna spela utan att registrera sig med hjälp av BankID, med alla kamp- och bettingintresserade. Egentligen en perfekt match och dessutom en möjlighet för bettingentusiaster i andra sporter att närma sig eSportvärlden.

All betting bygger i grund och botten på att tillskansa sig kunskap och ha förmågan att använda den till att dra rätt slutsatser. Med andra ord handlar grundjobbet om att lära sig så mycket som möjligt om spelen och spelarna. Därefter tillkommer ett visst mått av fingertoppskänsla såväl som ren och skär tur. Måttlighet är också något som är en god egenskap att ha med sig när du spelar på odds. Men framförallt ska det vara kul för att ge dig den där extra lilla kryddan av spänning som vi ibland kan behöva i vår vardag. Men en sak är säker – kombinationen kampsport, eSport och betting har kommit för att stanna. Två parallella sportuniversum förenas till ett, tack vare den eviga efterfrågan att få lägga till lite egen spänning till de stora sporthändelserna. Spelandets kärna.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer