Nyhet

Superior Challenge 19: Besten från finska vildmarken äntrar Cirkus för årets MMA-finnkamp

Rostem Akman tar ett stort kliv upp och utmanar Finlands främsta welterviktare, Juho Valamaa på Superior Challenge 19 på Cirkus den 11:e maj.

Rostem Akman skaffade sig en gedigen bakgrund inom amatör-MMA mellan 2014 och 2016. Med meriter som tvåfaldig svensk mästare, tvåfaldig europeisk mästare, bronsplacering i VM, och 23–3 i amatör-record kände han sig redo för att gå över till proffs 2017. Han har sedan dess gått fyra matcher på Superior Challenge och vunnit samtliga dessa. Nu tar svensken ett rejält kliv upp i nivån av motståndare och tar sig an en väldigt erfaren fighter.

Juho Valamaa är en av Finlands mest meriterade fighters och den främsta welterviktaren. Han gick över från proffs-boxning till MMA 2011 och har sedan dess hunnit med totalt 21 st. proffsmatcher varav 15 vinster. Trotts att han har en bakgrund inom boxning, har ca 70% av hans vinster varit via submission. Juho mötte Zebaztian Kadestam på Superior Challenge 15 och nu två år senare, och efter fyra matcher är det återigen dags för en MMA-finnkamp. Åbo fightern är en naturälskare som gärna spenderar tid i skog och natur där han laddar energi och hämtar styrka inför sina matcher, och den 11:e maj äntrar besten från den finska vildmarken Cirkus.

”Jag är imponerad av Rostem som tar den här matchen och jag tycker att det är helt rätt. Han är redo att börja möta nordiska toppnamn och vill man bli bäst måste man möta de bästa. Juho är en väldigt erfaren fighter och han har en knepig fightingstil som neutraliserar motståndarnas styrkor. Det här är en MMA-finnkamp som sent kommer glömmas”, säger Babak Ashti, grundare av Superior Group International

Mer info på http://superiorchallenge.com

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer