Nyhet

Westerlund tar över tioårsjubilerande Kampsportsgalan

På lördag den 23 mars firas de stora svenska kampsportsframgångarna. På den tioårsjubilerande galan belönas Sveriges främsta kampsportare med priser i tio olika kategorier. Nytt för i år är att galan flyttar till Münchenbryggeriet på Södermalm och att komikern Janne Westerlund tillsammans med Gigi Babra tar över som konferencierer.

Bland årets prisutdelare och deltagare märks den Robinsonaktuelle Jannika Navjord, Tv 4‑gladiatoren Magdalena ”Athena” Kowalczyk, den framgångsrike och populäre thaiboxaren Hamza Bougamza, OS‑medaljören George Scott, boxaren Klara Svensson och entreprenören Douglas Roos. Biljetterna till Kampsportsgalan är slutsålda. Men den visas i webb-tv via https://solidsport.com/budokampsport/watch/kampsportsgalan-2019.

Årets mest nominerade
Flest nomineringar i år får Josefine Lindgren Knutsson (thaiboxning), Sofia Olofsson (thaiboxning), William Seth-Wenzel (jujustu) och Zebaztian Kadestam (MMA), alla med tre nomineringar var. Josefine Lindgren Knutsson och Sofia Olofsson nomineras för sina VM-guld i thaiboxning. William Seth-Wenzel nomineras för både VM- och EM-guld i jujustu och Zebaztian Kadestam för att som första svensk vunnit ett internationellt proffsbälte i MMA. Under 2018 tog svenska kampsportare hem fler medaljer än någonsin tidigare, varav hela 40 guld. Sverige befäster därmed sin position som en av världens ledande kampsportsnationer.

Sveriges bästa utses
På Kampsportsgalan belönas Sveriges främsta kampsportare i tio olika kategorier. Pristagarna utses av en jury, förutom i kategorin Folkets pris, där den som får flest röster vinner. Kampsportsgalan 2019 äger rum lördagen den 23 mars på Münchenbryggeriet i Stockholm och är öppen för allmänheten. På Kampsportsgalan delas priser ut i följande tio kategorier: Årets ledare, årets genombrott, årets klubb, årets mästare, årets mästarinna, årets kampsportare, Svenska Budo & Kampsportsförbundets hederspris, årets förebild, årets traditionella utövare och folkets pris – guldtsuban.

Program
18:00 Insläppet öppnar.
19:00 Kampsportsgalan 2018 med prisutdelning, middag och underhållning.
22:30 Efterfest på Münchenbryggeriet.

TID: Lördag den 23 mars, insläpp klockan 18:00, galan startar 19:00.
PLATS: Münchenbryggeriet, Mässhallen, Torkel Knutssonsgatan 2, Stockholm.
OSA: Anmälan sker senast onsdag den 20 mars till Christer Lidman, 070-580 23 03, christer.lidman@starshipcom.se

Omröstningen till Folkets pris pågår fram till lördagen den 23 mars, klockan 12:00 på: http://www.kampsportsgalan.nu/folkets-pris-2018/

Fakta om Svenska Budo & Kampsportsförbundet
Förbundet bildades 1960 under namnet Svenska Judoförbundet och anslöts till Riksidrottsförbundet 1961. Namnet ändrades 2003 till Svenska Budo & Kampsportsförbundet och har i dag 44 000 medlemmar. I förbundet ingår 30 olika idrotter: Aikido, Allstyle, brasiliansk jiu-jitsu BJJ, bujinkan, capoeira, filippinska kamparter (FMA), glima, HEMA, iaido, jodo, ju jutsu, kendo, kickboxning, krav maga, kyokushin, kyudo, mixed martial arts (MMA), muaythai – thaiboxning, naginata, shootfighting, shorinjikempo, submission wrestling, taido, wushu, sambo, systema, savate, sumo, armbrytning och kempo. Mer info finns på: www.budokampsport.se

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer