Nyhet

Uma Galli gör Proffsdebut på Lion Fight 53 i Las Vegas

Den 3e mars blev Uma Galli från Stockholm svensk mästarinna i thaiboxning. SM finalen avgjordes på Lingnoi Promotions Finalgala på Rondo, Liseberg i Göteborg. Efter en jämn men mycket tuff match stod Uma slutligen som segrare över den rutinerade Therese Gunnarsson från Malmö.

Med ett imponerande amatörrecord på 10-0 tar nu 24-åringen Uma Galli klivet in i en av världens största organisationer vad gäller professionell thaiboxning – Lion Fight 53 den 30 mars i Las Vegas. Uma är nu den tredje svensken på fyra månader får en chans i USA och den 30 mars i Las Vegas får hon sällskap av Magnus ”Sitsonpenong” Andersson som möter Washington Luiz från Brazilien. Umas motståndare är en duktig tjej från Los Angeles som heter Magalie Alvarez med ett pro record på 2-1.

Uma representerar South Side Muay Thai i Haninge och tränas av Rodrigo Silva och Amanda Eckers. Proffsdebuten säkrades genom den Göteborgsbaserade agenturen Thomsen & Bah Management. Lion Fight 52 avgjordes den 16 mars i Dublin med ingen mindre än Toby ”The Weapon” Smith som main event och det går rykten om att den världsledande organisationen har ögonen på Sverige.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer