Nyhet

Så rullar MMA-fighters

Nej, vi pratar inte grappling den här gången. Det här är ett stickprov av MMA-proffsen med feta plånböcker och respektive lyxbil de föll för.

Den lilla lyckliga klicken på toppen av MMA har rejält med kosing. Pengarna räcker till de dyraste bilarna, skräddarsydda med de bästa delarna och högsta tekniska kvalitéexpertis. Här får du bekanta dig med ett urval av proffsens lyxbilar.

Störst går först

Låt oss börja med en throwback. Vad gör någon som Josh Koscheck (17-11) idag? Jo, han uppfyllde pojkdrömmen och rullar numera omkring i en Ferrari. Han nöjde sig inte med den vanliga modellen F430, efter inköpet rattade han mot verkstaden för flådigare däck – Vellano för att vara exakt.

Fler bilar finns i Koschecks garage, bland annat en stilsäker helsvart Hummer H2 SUT. Den redan bastanta bilen utrustades med rejäla monsterdäck från DUB. Den som vill dra hånfulla skämt om ägarna till stora bilar har därmed skott på öppet mål.

Olycksfågeln Pettis

Forna lättviktsmästaren Anthony Pettis (21-8) gör skäl för smeknamnet Showtime även när det kommer till bilar – han moddar lyxbilarna ordentligt. Hans personliga favorit är en kolsvart Dodge Charger som är totalt ombyggd enligt Anthony Pettis ideal, verkstaden mekade i flera månader för att matcha hans specifikationer.

Bilentusiasten Pettis har tyvärr inte haft tur med bilarna. Han har varit ägare till en Cadillac Escalade och Infiniti G37x Sedan av samma märke, men under 2016 bestämde sig vandaler för att tända eld på bilarna. Må Anthonys försäkringsbolag varit generösa! När Pettis ändå är på tapeten tar vi tillfället i akt att lyfta fram hans kommande match mot Stephen ”Wonderboy” Thompson den 23 mars.

Kapitlet Conor

Oförskämt rika Conor McGregor (21-4) äger den största och galnaste samlingen bilar i branschen. Är du förvånad? Förstås inte. Att räkna upp bilsamlingen kan få vem som helst att storkna. Nåväl, ett av hans smakfulla val är en vit, fin Lamborghini Aventador som han ödmjukt döpt till ”The Flamethrower”. Han har ytterligare två bilar av samma märke, en Aventador i limegrönt samt en Huracán Avio i skogsgrönt.

Naturligtvis har han fler bilar än så. Han har tre exklusiva Rolls Royce: en skräddarsydd Ghost prytt av Conors ansikte, en Dawn samt en stilig vit Phantom, som är långt mer classy än sin förare (sorry not sorry).

Några andra bilar som är värd att namndroppa ur Conors kollektion är Mercedez-Benz S500, en Chevrolet och Cadillac Escalade, där den sistnämnda blivit oväntat populär i kampsportskretsar. Conor McGregor har också en förhållandevis normal bil i form av BMW 730 M Sport, självklart kostar den skjortan men bilens uppenbarelse är inte lika vräkig som en Lamborghini.

Ja för Dodge, nej för Maserati

Forne tungviktsmästaren Stipe Miocic sållar sig till den stora fighterskaran som äger en Dodge, hans val föll på Ram Rebel som är en stilren truck. Max Holloway kör en Dodge Daytona. Kanske ser vi snart en Dodge rulla kring Allstar Training Gym i Stockholm, såvida Alexander Gustafsson bestämmer sig för nybilsköp – passande nog har Dodge nyligen kommit tillbaka till Sverige.

Slutligen: vilken lyxbil faller inte proffsfighters i smaken? Maserati är impopulär av oklar anledning. Ett av få undantag är tungviktaren Antônio ”Bigfoot” Silva (19-12) som fick en Maserati GranTurismo i form av en vinstbonus. Med tanke på Antônios dystra record i slutet av hans karriär borde Maseratin vara ett trevligt plåster på såren.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer