UFC Fight Night 143: Cejudo vs. Dillashaw

Den 19 januari klockan 04.00 svensk tid kommer en stor titelfight att äga rum i Barclays Center, New York, mellan Henry Cejudo och T.J. Dillashaw. Cejudo är tidigare OS-guldmedaljör i freestyle wrestling och regerande UFC-mästare i flugvikt, medan Dillashaw är tvåfaldig UFC-mästare i bantamvikt. Nu ska de göra upp om titeln i flugvikt.

2008 blev Henry ”The Messenger” Cejudo den yngsta amerikanen någonsin att vinna OS-guld i fristilsbrottning. Efter OS i Peking tog han ett uppehåll från brottningen och 2013 gick Cejudo ut med nyheten att han skulle satsa på en karriär inom MMA. Den 4 augusti 2018 vann Cejudo imponerande mot den då regerande mästaren Demetrious ”Mighty Mouse” Johnson i fighten om flugviktstiteln. Innan mötet med Cejudo hade Johnson inte förlorat en fight sedan 2011 och gått 14 raka matcher utanför förlust. Så sent som 2016 mötes Johnson och Cejudo i en match som Johnson vann på teknisk knockout redan i den första ronden. Cejudo har 13 segrar (varav 5 via knockout) och 2 förlorade matcher. Han är rankad #11 på UFC:s officiella pound-for-pound-rankning och har ett kontrakt med UFC på sex fighter. Den första blir mot T.J. Dillashaw den 19 januari.

Även T.J. (Tyler Jeffrey) Dillashaw har brottningsbakgrund. Efter skolan gick han över till MMA och 2011 skrev Dillashaw kontrakt med UFC. Samma år förlorade han sin första, och hittills enda fight genom knockout, mot John Dodson. Men karriären tog fart och efter flera segrar var Dillashaw ett av de mer spännande namnen inom UFC. Den 24:e maj 2014 slog Dillashaw den tidigare bantamviktsbälte Renan Barao och avslutade hans trettioen (!) långa vinstsvit. Efter det har han slagit Idag är han rankad #5 på UFC:s officiella pound-for-pound-rankning. Under UFC 227 (4 augusti 2018) slog den Dillashaw ut den forne klubbkamraten Cody Garbrandt i första ronden och försvarade sålunda sitt bälte. I deras första möte 2017 (UFC 217) vann Dillashaw på knockout i den andra ronden.

Det är alltid en spänningshöjare att betta på sport. Är du sugen på att spela på matchen mellan Henry Cujedo och T.J. Dillashaw bör du kolla upp de bästa sajterna för odds online. Flera av dem erbjuder dig bonusar, men också tips på hur du kan gå tillväga när du vill spela på sporten. Ett par generella tips är att hålla koll på matchdeltagarnas historia; ta reda på vad de vunnit samt förlorat på tidigare, och överväg ifall det är en fördel eller nackdel att vara på hemmaplan.

Matchen äger rum lördagen den 19 januari klockan 04.00 svensk tid, och går bland annat att se på Viaplay.

Huvudkort
Flugvikt – Henry Cejudo (c) vs. T.J. Dillashaw (c)
Tungvikt – Greg Hardy vs. Allen Crowder
Lättvikt – Gregor Gillespie vs. Yancy Medeiros
Flugvikt – Joseph Benavidez vs. Dustin Ortiz
Flugvikt – Paige VanZant vs. Rachael Ostovich
Lätt tungvikt – Glover Teixeira vs. Ion Cuțelaba

Underkort (ESPN)
Lättvikt – Donald Cerrone vs. Alexander Hernandez
Flugvikt – Joanne Calderwood vs. Ariane Lipski
Lätt tungvikt – Alonzo Menifield vs. Vinicius Moreira
Bantamvikt – Mario Bautista vs. Cory Sandhagen

Tidiga underkortet (ESPN+)
Lättvikt Dennis Bermudez vs. Te’Jovan Edwards
Weltervikt Belal Muhammad vs. Geoff Neal
Weltervikt Randy Brown vs. Chance Rencountre

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer