Artikel

Fem UFC-matcher vi gärna ser 2019

Nytt år och nya fighter att se fram emot! Vi har listat fem möten i UFC som MMA-fans världen över drömmer om att se det kommande året.

5. Brock Lesnar vs. Francis Ngannou
Francis Ngannou kan matcha Brock Lesnar i storlek, teknik och råstyrka. I början av 2018 förlorade Ngannou titelmatchen mot Stipe Miocic via enhälligt domslut efter att har pressat på rejält och bevisade att hans uthållighet gör honom till en perfekt motståndare till Lesnar som slår hårt, tröttnar fort och har sin styrka i korta, explosiva fighter. Det är kanske inte så troligt att den här fighten blir av, men med handen på hjärtat, vem vill inte se Ngannou och Lesnar ge allt de har tills någon är nere för räkning?

4. Amanda Nunes vs. Holly Holm
Chris Cyborg hade inte förlorat på 13 år när hon ställdes mot underdogen Amanda Nunes. Det tog inte Nunes mer än 51 sekunder att få in fullträffen som knockade Cyborg fullständigt. Därmed blev Nunes också den första kvinnliga atleten som har mästartiteln i två viktklasser i UFC, bantamvikt och fjädervikt. I och med Nunes vinst känns ett möte med Holly Holm allt mer intressant och troligt. De båda är två av de bästa inom sporten och de matchar varandra väl. I ärlighetens namn är det nästan lite underligt att vi inte har fått se dessa två mötas tidigare. Hursomhelst så har det här en potential att bli en riktigt rysare.

3. Alexander Gustafsson vs Volkan Özdemir/Daniel Cormier
Givetvis är vi sugna på att se Gustafsson gå upp i ringen så snart som möjligt igen! Förhoppningsvis kan The Mauler snabbt lägga förlusten mot Jon Jones bakom sig och blicka framåt. En väldigt intressant fight hade varit Gustafsson mot schweizaren Volkan Özdemir – ett möte som var planerat att äga rum på UFC 227 i augusti men som fick ställas in p.g.a. att Özdemir brutit näsan. En annan potentiell fight för Gustafsson är ett returmöte mot Daniel Cormier – kanske i tungvikt. Förra mötet tog Cormier hem efter delat domslut och amerikanen har flera gånger hintat om att han skulle kunna tänka sig gå upp mot Gustafsson igen innan han lägger handskarna på hyllan. Om den här kampen skulle bli av kommer troligtvis ett flertal svenska spelsajter att erbjuda boostade odds och kampanjer i samband med fajten. Här kan du läsa mer om Ninja Casino och andra bettingsajter som erbjuder spel på UFC.

2. Daniel Cormier vs. Jon Jones III
Det finns mycket bitterhet och väldigt lite respekt mellan Daniel Cormier och Jon Jones som ofta går hårt åt varandra verbalt. Jones besegrat Cormier i två titelmatcher och båda matcherna har ogiltigförklarats, den första på grund av att Jones var inblandad i en smitningsolycka och den andra för att han testades positiv för doping. Varken Cormier eller Jones kommer vara nöjda innan de har fått bevisa vem som är bäst.

1. Khabib Nurmagomedov vs. Tony Ferguson
Fyra gånger har datum för matchen varit bestämt och lika många gånger har den, av olika skäl, ställts in. Detta är utan tvekan den match som det har gått mest troll i under MMA:s historia, för att inte säga all kampsport. Inte minst av den anledningen är det dags att matchen blir av. Vidare är Nurmagomedov och Ferguson världens två bästa lättvikts-fighters och två sällsynta talanger. Bältet som Nurmagomedov har i nuläget kommer att ifrågasättas så länge Ferguson fortsätter att göra processen kort med alla som ställs mot honom. Det här är kanske det möte som är den mest intressanta av de fem matcher som vi har tagit upp här.

Bonus: Ben Askren vs. Robbie Lawler
Och slutligen en match som vi faktiskt får se i år: På UFC 235, som hålls i T-Mobile Arena i Paradise, Nevada, gör den före detta olympiska brottaren Ben Askren äntligen sin UFC-debut. Den 34-årige amerikanen ställs mot Robbie Lawler. Matchen var först planerad för UFC 233 men har alltså flyttats till UFC 235 den 2 mars. Ben Askren har väntat länge på att få gå sin debutmatch i UFC och det har varit många turer fram och tillbaka, med rykten om olika fighter. Askren, som är obesegrad i sin MMA-karriär, står som favorit inför mötet. Flera spelsidor utan registrering ger ett odds kring 1.30 på seger till Askren, och runt 3.30 för seger till Lawler.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer