Nyhet

Badou Jack

Sveriges bästa boxare är tillbaka i ringen. På lördag natt den 19 januari ska Badou Jack ta nästa steg mot en ny titelmatch i lätt tungvikt. I vägen står obesegrade amerikanen Marcus Browne.
– Han är ung och talangfull, men har aldrig varit uppe på min nivå eller mött någon som mig. Jag kommer att stoppa honom i slutet av matchen, säger Jack inför matchen på MGM Grand i Las Vegas.

Badou Jack blev historisk när han 2017 slog Nathan Cleverly, och som förste svensk lyckades bli världsmästare i två olika viktklasser. Han gav upp WBA-titeln i lätt tungvikt för att i maj 2018 försöka erövra Adonis Stevensons WBC-titel i maj, men fick nöja sig med oavgjort efter en hård och tuff tolv ronders-match. Nu är den 35-årige svensken på jakt efter en ny chans på samma titel, som numera innehas av ukrainaren Oleksandr Gvozdyk.
I sin nuvarande hemstad Las Vegas möter Jack amerikanen Marcus Browne i en match om WBC:s interimbälte, vilket får betecknas som ett rent VM-kval.
– Nästa match kommer absolut bli en titelmatch, till ett hundra procent, säger Jack.

Svensken är obesegrad de fem senaste åren, men två av hans tre senaste matcher har slutat med oavgjorda poängdomslut.
– Självklart vill jag vinna på knock varje match, det vill väl alla boxare. Men jag har mött sex världsmästare på raken, och det är inte lätt att knocka dem. Det är inte bara att gå in och svinga, det gäller att träffa dem med rätt slag. Då kan det vara över.

Nybliven mästare kommenterar
Sveriges färskaste boxningsmästare Sven Fornling, som erövrade IBO-titeln i december, ska kommentera galan från Las Vegas tillsammans med Magnus Dahlborn och Luis Lagerman.
– Jag ser Badou Jack som klar favorit. Browne är lite under hans nivå om man jämför tidigare motståndare. Men jag höjer ett varningens finger om Badou underskattar honom. Browne är ung, southpaw, ganska lång och obesegrad med hög KO-procent. Så även om han mött sämre motståndare är han absolut farlig, säger Fornling som går i samma viktklass som Jack och inte gör någon hemlighet av att han gärna ser ett svenskmöte.
– Jag vill mäta mig med de bästa i världen och vi är i samma viktklass, och det faktum att vi båda är svenskar gör det bara ännu mer intressant. Jag kan inte komma ihåg när Sverige hade två så högt rankade boxare samtidigt.

I huvudmatchen på galan i Las Vegas får vi även se legendaren Manny Pacquiao ta sig an amerikanen Adrian Broner om WBA:s welterviktstitel. Pacquaio är den ende i boxningshistorien som lyckats bli världsmästare i åtta (!) olika viktklasser, och räknas som en av världens bästa boxare genom tiderna.

Du ser eventet på Viaplay!

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer