Nyhet

Zebaztian Kadestam förste svensk att ta hem en titel i en av världens största MMA-organisationer

Zebaztian ”The Bandit” Kadestam, 28, vann i lördags på knockout i femte ronden i tävlingen One Championship: Warrior’s Dream mot den tidigare obesegrade amerikanen Tyler McGuire, och tar därmed över det vakanta welterviktsbältet. Se hela matchen här!

På galan One Championship: Warriors Dream i Indonesiens huvudstad Jakarta slog Zebaztian Kadestam, den tidigare obesegrade amerikanen Tyler McGuire via knockout i den femte ronden. Kadestam fick först in en stenhård högerkrok, sedan följde han upp attacken med att sätta ett knä i McGuires ansikte, varpå domaren bröt matchen.

Zebaztian Kadestam är därmed den förste svensken någonsin att ta hem en titel i en av världens största MMA-organisationer och stoltserar numera med welterviktsbältet, som varit vakant sedan förre mästaren Ben Askren lämnat One Championship för att gå till UFC. Stort grattis önskar vi alla på Fighter Magazine och Fighterpodden!

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer