Nyhet

Tre silver och ett brons VM i MMA

VM i MMA har blivit synonymt med svenska medaljer och framgångar. På 2016 och 2017 års VM har Sverige vunnit sju guld och dessutom blivit bästa nation vid ett par tillfällen, men i år blev inget svenskt guld under VM i MMA i Bahrain. Däremot blev det tre silver och ett brons, samt utmärkelser för bästa landslag och både bästa manliga och kvinnliga utövare.

Det blev inga VM-guld i år, men det var nära för både Nina Back och Andreas Gustafsson Berg, som både nådde finaler och gjorde fint ifrån sig under hela VM. Nina Back förlorade på TKO mot ukrainskan Daria Samchik och Andreas Gustafsson Berg åkte på en poängförlust, på enhälligt domslut mot ryssen Dzhamal Medzhidov. Dessutom knep Mosse Atrakchi en bronspeng och Millie Eriksson tog ett JVM-silver.

Under ”Amateur MMA Awards 2018” delades priser ut till årets bästa amatörer inom MMA och Sverige tog hem priser i tre kategorier: bästa manliga utövare (Irman Smajic), bästa kvinnliga utövare (Anna Astvik), samt bästa landslag. Priserna delades ut av MMA-organisationerna IMMAF (International MMA Federation) och WMMAA (World MMA Association) tillsammans.

I år fick förbundskaptenerna Anders Ohlsson och Christer Ringblom bygga ett relativt nytt landslag. Borta var samtliga guldmedaljörerna från de två tidigare årens VM (Anna Astvik blir proffs, Serdar Altas har redan gått proffsmatch och går match strax igen, Irman Smajic ska gå proffsmatch, Khaled Laallham fanns inte heller med i Bahrain i år, Gabriella Ringblom har gått proffsmatch och har möjligen avslutat sin tävlingskarriär och Cornelia Holm är även hon numera proffs).

Foto Daniel Schälander @spiderpigmma @photographyviking

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer