ArtikelNyhet

”Längtar till att gå upp på mattan” – Fredrik Widgren inför VM

Med ett par veckor kvar till VM i jujutsu i Baltiska Hallen i Malmö är Fredrik Widgren förväntansfull. Den svenska storstjärnan har haft en fantastisk tid bakom sig, med EM-guld och vinst i German Open. Nu väntar VM, på hemmaplan.

VM i Wien 2012 kom Fredrik Widgren, som 18-årig debutant, till VM-final. Många med kunnig jujutsublick häpnade över den svenska supertalangens framfart.

Nu, sex år senare, har Widgren samlat medaljer på hög. Han är regerande Europamästare och i oktober vann han prestigetävlingen German Open.
– Det är klart att jag har presterat bra under en tid nu, och ur det perspektivet borde jag också göra det på VM. Och det är klart att jag vill vinna VM-guld på hemmaplan, det vore ju helt fantastiskt. Det blir en hel del vänner och familj och klubbkompisar som kommer ner och kollar på VM, så det blir jätteroligt.

Han går in i den sista tunga träningsveckan. Sedan, med en och en halv vecka kvar lättar träningen.
– Jag har fokuserat en hel del på finjusteringar, kan man säga. Jag hade med mig några tankar till German open om att testa vissa saker, och fick bra utväxling på det. Jag känner mig väl förberedd och är i bra form.

Widgren har vuxit ut till kanske det allra största jujutsumedaljhoppet inför VM. Men någon press utifrån på att prestera känner han inte.
– Nej, det är mest jag själv som sätter press på mig själv. Det har gått bra för mig och jag är medveten om att jag får ha ett visst favoritskap, men med tanke på mina resultat ska jag också ha det. Men vi har pratat om det där att hantera press och för min del tycker jag att det är på en rimlig nivå. Jag kommer bli arg och ledsen om jag inte vinner guld, men det blir man ju alltid annars också. Så ur den aspekten spelar det faktiskt mindre roll att VM är i Sverige, tycker jag.

Längtan till mästerskapet hörs ändå igenom hela intervjun.
– Jag vill bara att de här dagarna innan det drar igång ska gå fort. Jag längtar otroligt mycket till att på gå upp på mattan.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer