ArtikelNyhet

William Seth-Wenzel: Det är något jag drömt om länge – VM på hemmaplan närmar sig

Ett av Sveriges stora medaljhopp inför kommande VM i jujutsu i Malmö är stockholmaren William Seth-Wenzel. William har flera medaljer från internationella mästerskap men att gå upp på mattan på hemmaplan är något nytt.

– Det känns så coolt att få representera Sverige på ett hemma-VM, samtidigt som det är väldigt nervöst. Det var längesen jag kände en sådan press inför ett mästerskap som jag gör inför det här men samtidigt ska det bli väldigt kul att äntligen få gå upp på mattan. Jag går in med sikte på guld, det är självklart, säger William Seth-Wenzel till budokampsport.se

-Det här är något jag drömt om länge, tillägger han.

I början av året tog William chansen att resa runt lite inför de stundande studierna i industriell ekonomi han inledde på KTH under hösten. Träning fanns fortfarande på schemat under resan men satsningen intensifieras när han kom hem till Sverige igen. Under EM i juni visade också William ännu en gång varför han hör hemma i den absoluta världstoppen när han adderade ännu en medalj till sin samling då han tog hem EM-guldet till Sverige.

– Mitt år började ganska lugnt då jag reste runt i Asien några månader, jag tränade såklart mycket annat men blev inte så mycket ju-jutsu. Därefter har det varit full fart på alla plan. Först var det Paris Open i maj sen EM i juni, där det blev guld, och nu senast German Open. Förutom det har vi varit på träningsläger både i Frankrike och hemma i Nacka och till helgen åker vi till Malmö för ett sista uppladdningsläger, berättar William.

William, som har tävlat på internationell nivå under många år, har en bra insyn i motståndarlägret och på de som han anser vara sina största konkurrenter om VM-guldet.

– Jag har kikat på anmälningslistorna och har bra koll på de flesta i startfältet. Det är som vanligt, när jag väl kör min final så struntar jag lite i vem det är jag möter. Då gäller det bara att vinna. Men om jag fick välja någon så skulle jag välja någon av de största namnen. Kanske ryssen Denis Belov som är rankad 2:a i världen, jag slog honom senast på German Open, avslutar William.

Text: Annie Bondefelt (budokampsport.se)
Foto: Jonathan Broberg

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer