ArtikelNyhet

UFC 224: Amanda Nunes vs. Raquel Pennington

I helgen beger sig UFC till sydligare breddgrader för årets trettonde event. Tävlingen går av stapeln i Jeunesse Arena i Rio de Janerio, Brasilien, vilket betyder att vi kommer att få se mängder av brasilianska fighters. I huvudeventet ska hemmafavoriten Amanda Nunes försöka försvara sitt bälte mot Raquel Pennington. Dessutom får vi se Jack Hermansson i UFC-ringen för sjätte gången.

Amanda Nunes vs. Raquel Pennington

I UFC 224:s huvudevent ställs Amanda Nunes, regerande mästare i kvinnlig bantamvikt, mot amerikanskan Raquel Pennington. Att påstå att Nunes är storfavorit är en underdrift. Spelbolagens superlåga 1.1 gånger pengarna på brasilianskan vittnar om förväntningarna inför mötet.

Nunes tog bältet i jul 2016 efter seger mot Miesha Tate och har sedan dess gått två matcher. Den första var i december 2016 mot den amerikanska superstjärnan Ronda Rousey, i vilken Rousey blev knockad efter bara 48 sekunder in i första ronden. Den andra var i september förra året – då vann Nunes mot Valentina Shevchenko efter oenigt beslut av domarna.

Med detta sagt ska vi absolut inte räkna ut Pennington på förhand. Den 29-årige amerikanskan har verkligen gjort sig förtjänt av titelmatchen efter sex vinster av åtta möjliga i UFC, senast mot Miesha Tate.

Cezar Ferreira vs. Karl Roberson

Nunes mot Pennington är inte det enda mötet i UFC 224 där Brasilien ställs mot USA. Ett av de intressantaste underkorten är mellanviktsmötet mellan Cezar Ferreira och Karl Roberson. Trots att Ferreira har betydligt mer rutin i UFC-sammanhang, samt längre räckvidd, så är det ändå Roberson som får ses som favorit inför mötet. Roberson är fortfarande obesegrad i proffssammanhang med sex raka segrar, varav endast ett på domarbeslut. I Dana White’s Tuesday Night Contender för drygt ett år sedan tog det bara 15 sekunder för 27-åringen att knocka favoriten Ryan Spann.

Oddset är 1.60 för vinst till Roberson och 2.25 för vinst till Ferreira. Du kan jämföra odds från olika svenska bettingsajter genom att gå till Casinofeber.

John Lineker vs. Brian Kelleher

Ytterligare ett Brasilien vs. USA-möte som är värt att kika in. Detta kommer utan tvekan att bli en fartfylld match där de bägge bantamviktarna sätter gasen i botten för seger. Hemmahoppet John Lineker har kraftfulla slag och har vunnit elva av sina tretton senaste matcher – sist var mot Marlon Vera i UFC Fight Night 119.

Brian Kelleher å andra sidan är en offensiv fighter, fylld av energi, med en mix av knockouts och submissions i bagaget. Den 31-årige amerikanen har stått som segrare i nio av de tio senaste matcherna.

Det kommer utan tvekan att bli ett stentufft möte där hemmafightern Lineker trots allt får ses som en knapp favorit.

Thales Leites vs. Jack Hermansson

Från svenska ögon sett är mötet mellan Jack Hermansson och Thales Leites givetvis ett av galans intressantaste. Hermansson går upp i UFC-ringen för sjätte gången. Frågan är om 29-åringen från Uddevalla ska bryta förlusttrenden mot brasilianarna?

Hermanssons två förluster i UFC har nämligen bägge varit mot brasilianare – i oktober mot Thiago Santos och i november 2016 mot Cezar Ferreira.

I mötet på lördag går dock ”The Joker” upp som favorit. Spelbolagen ger ett odds på 1.60 till Hermansson och 2.25 till Leites. Svensken har tidigare besegrat både Bradely Scott och Alex Nicholoson på teknisk knockout och mötet mot Leites är efterlängtat.

Övriga matcher i UFC 224:

Huvudkort:

Ronaldo Souza vs. Kelvin Gastelum

Mackenzie Dern vs. Amanda Cooper

Vitor Belfort vs. Lyoto Machida

Underkort:

Oleksij Olejnik vs. Júnior Albini

Davi Ramos vs. Nick Hein

Elizeu Zaleski dos Santos vs. Sean Strickland

Warlley Alves vs. Sultan Alijev

Alberto Mina vs. Ramazan Emejev

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer