ArtikelNyhet

Badou Jack i historisk VM-match

Natten till söndag ska Badou Jack försöka bli världsmästare för tredje gången. Svenske boxaren utmanar då fruktade WBC-mästaren i lätt tungvikt Adonis Stevenson, på bortaplan i Kanada.

– Jag har bett om den här matchen en lång tid och är redo att möta honom på hans bakgata, säger Jack inför matchen som avgörs i Toronto och sänds på Viaplay Fighting.

Han kallas Superman, har inte förlorat sedan 2010 och slagit knockout på 80 procent av sina motståndare. Natten till söndag står fruktade slagmaskinen Adonis Stevenson mellan Badou Jack och en historisk tredje VM-titel. Och som om oddsen inte redan var tuffa ska svensken försöka göra det på Stevensons hemmaplan.
Men varken bortaplan eller det faktum att Stevenson avigt går med höger hand före (southpaw) bekymrar svensken.
– Hemma eller borta spelar ingen roll, jag vinner oavsett. Två av mina tre senaste motståndare har dessutom varit southpaws.
Stevenson är en kontroversiell figur i sitt hemland, och har suttit fängslad för misshandel och inblandning i prostitution. Men i ringen är han segerviss.
– Jag har tolv ronder på mig, men behöver bara nudda dig en enda gång för att göra slut på det. Det är inte komplicerat, det krävs inte tre, fyra slag, det räcker med ett och sedan kommer du inte att återhämta dig, säger den 40-årige mästaren med adress sin svenske utmanare.

Pappa för andra gången
Strax innan nyss avslutade träningslägret blev Jack pappa för andra gången då sonen Malik föddes.
– Nu har jag två barn att fajtas för, vilket ger mig all motivation i världen.
Efter en trög inledning på proffskarriären upptäcktes Jack av superstjärnan och promotorn Floyd Mayweather Jr, som matchade fram svensken till första VM-titeln 2015.
Jack försvarade WBC-bältet i super mellanvikt tre gånger innan han lämnade ifrån sig VM-kronan för att ta klivet upp i lätt tungvikt, där han pulvriserade Nathan Cleverly om WBA-titeln. Därmed blev Jack historisk som den förste svensken att erövra VM-titlar i två viktklasser.
– Badou Jack är tillsammans med Ingemar Johansson vår mest framgångsrika manliga proffsboxare genom alla tider. Nu är han på jakt efter sitt tredje världsmästarbälte och det mot högklassigt motstånd i Stevenson, säger MTG:s sportchef Per Nunstedt och fortsätter:
– Det är förstås väldigt fint att kunna erbjuda Viaplay Fightings tittare en sådan här supermatch.
En tredje VM-titel skulle ge Jack en unik ställning inom svensk boxning.
– Det skulle betyda jättemycket att återigen skriva historia. Självfallet finns det fler mål, men jag tar en match i taget.

Om du intresseras av sportsbetting på boxning eller MMA når du en bra bettingportal på tippat.se

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer