ArtikelNyhet

Tre nya matcher på Superior Challenge 17

Karl Albrektsson vs Dmitry Tebekin, Marthin Hamlet vs Koray Cengiz och Tobias Harila vs Kenneth Evensen på Superior Challenge 17 den 19:e maj på Cirkus i Stockholm.

”Kung” Karl Albrektsson kliver för första gången in i Superior Challenge buren den 19 maj på Cirkus mot M1-veteranen Dmitry Tebekin. Det är första gången Karl tävlar på hemmaplan efter fyra matcher i japanska organisationen Rizin FC. Matchen går i lätt tungvikt -93 kg och kommer att vara en av huvudmatcherna på galan.

– Karl är en av Sveriges mest lovande MMA-stjärnor i dagsläget och han har trotts sin unga ålder skapat sig ett namn som en av våra främsta talanger, och lyckats etablera sig i en av världens största MMA-nationer, Japan. Det är riktigt kul att ha med Kalle på Superior Challenge 17 den 19:e maj på Cirkus, och extra kul att han debuterar i Superior Challenge när vi firar 10-års-jubileum. Han har tufft motstånd i strikern Dmitry och jag tror definitivt att det kan bli en av kvällens mest underhållande matcher, säger Babak Ashti, grundare Superior Group International.

Norges nya stora MMA-stjärna Marthin Hamlet är inställd på sin tredje professionella MMA-match. Han bestämde sig för att satsa på MMA när han inte kom med i norska OS-truppen i Brottning, och har sedan dess tävlat framgångsrikt i Superior Challenge. Denna gång ställs han mot brottaren Koray Cengiz från Tyskland i lätt tungvikt -93 kg.

– Jag är jätteimponerad av Marthins idrottsliga prestationer. Han är en dedikerad idrottsman, en naturlig fighter med en väldigt ödmjuk personlighet. Han förbättrar ständigt sitt game och lyfter sig till nya nivåer inför varje match. Hans utvecklingskurva pekar rakt upp och han uppnår delmålen i rasande takt. Koray blir hans tuffaste utmaning hittills. Tysken har bakgrund inom brottning och är en KO-artist med 6–2 i record, säger Babak Ashti.

Tobias Harila debuterar som proffs efter en gedigen amatörbakgrund och ställs mot norrmannen Kenneth Evensen i Fjädervikt -65,8 kg.

 

Det pratas en del om Tobias och det med rätta. Den unga svenska talangen har erövrat det mesta inom amatörvärlden och har förberett sig väl inför proffsdebuten på Superior Challenge 17 den 19:e maj på Cirkus. Han har en väldigt underhållande aggressiv fightingstil, och även hans motståndare norrmannen Kenneth är känd för just samma sak. Det lutar åt en väldigt underhållande match och helt klart en värdig öppningsmatch för jubileumsgalan, säger Babak Ashti.

Superior Challenge 17 kommer även att sändas live på Viaplay Fighting.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer