ArtikelNyhet

Peter Jihde möter boxaren Erik Skoglund i exklusiv intervju

Boxaren Erik Skoglund drabbades av en hjärnblödning och hamnade i koma. I en exklusiv intervju med Peter Jihde berättar Skoglund nu för första gången om kampen för överlevnad och den tuffa resan tillbaka mot ett normalt liv.

Erik Skoglund var på väg mot toppen i boxningsvärlden, när hans liv tog en dramatisk vändning. Efter ett träningspass i hemstaden Nyköping den 8 december förra året drabbades den 26-årige boxaren av en hjärnblödning, och fördes till sjukhus där han opererades akut. Han försattes i medicinsk koma och flyttades till en avdelning på Karolinska universitetssjukhuset i Solna utanför Stockholm, och under flera dygn svävade han mellan liv och död.

Den 20 december vaknade Skoglund ur koman, och kunde några veckor senare komma hem igen. Nu berättar han för första gången om hur det var att vakna upp och långsamt inleda den krävande rehabiliteringen.
– Jag väljer att berätta min version i TV3. Programmet sänds på söndag, och dessförinnan avböjer jag vänligt men bestämt övriga kommentarer, säger Skoglund.

Första tv-framträdandet
Den exklusiva intervjun gör han med programledaren Peter Jihde i ”Erik Skoglund: Vägen tillbaka”. Jihde gjorde intervjun under fredagen i Nyköping och det blir profilens första tv-framträdande sedan rekryteringen till MTG Sverige.
– Det här var ett hedrande och på samma gång jobbigt möte, men även väldigt viktigt eftersom många har undrat så länge hur Erik mår, säger Peter Jihde.

”Erik Skoglund: Vägen tillbaka” sänds nu på söndag klockan 19.00 på TV3, Viafree och Viaplay.
– Vi har följt Erik Skoglund under hela hans karriär. Förutom att vi har visat alla hans matcher så har Erik också arbetat med oss som expert under flera boxningsgalor samt under OS i Rio. Det är en mycket uppskattad person i alla slags sammanhang och varje steg framåt är oerhört glädjande, säger MTG:s sportchef Per Nunstedt.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer