Nyhet

Battle of the Vikings – Wallin vs Granat 21 april

Den 21 april ska Sveriges nya tungviktskung krönas. Förutom enorm prestige står även EU-titeln på spel när rivalerna Otto Wallin och Adrian Granat kolliderar i Sundsvall. Men redan på onsdag den 18 april möts de två rivalerna, där även Mikaela Laurén medverkar, i Stockholm i en direktsänd presskonferens.

De är från Sverige, unga och storväxta. Men där upphör likheterna mellan Otto Wallin och Adrian Granat.

– Det här är ett av de största rivalmötena som vi haft inom svensk boxning i modern tid, säger MTG:s sportchef Per Nunstedt.

Den tystlåtne norrlänningen Wallin är rörlig och tekniskt skicklig i ringen medan den självsäkre skåningen Granat är en urstark, hårdslående boxare.
Wallin är obesegrad i 19 matcher sedan proffsdebuten 2013, medan Granat endast har en förlust på 16 matcher och slagit hela 14 knockouter.
Båda är på väg upp för tungviktens rankinglistor och segraren skulle förutom att erövra EU-titeln även ta ett rejält kliv närmare de riktigt stora matcherna.

– Det finns en enorm spänning kring den här matchen, när två rivaliserande tungviktare efter flera år av diskussioner kommer att gå upp i samma ring för att göra upp vem som är bäst. När du frågar boxningsexpertisen är utgången dessutom oviss vilket bidrar till en extra nerv, säger Per Nunstedt.

Till saken hör att de inte gillar varandra. Något de valt att demonstrera i varje sammanhang de träffats. Ordkriget och den psykologiska kampen lär fortsätta på onsdagens presskonferens, där även Mikaela Laurén medverkar. ”The Nordic Queen” ska på nytt försöka bli världsmästare när hon möter den obesegrade tyskan Verena Kaiser om den vakanta IBO-titeln i lätt mellanvikt.

Livesändningen av presskonferensen på viasatsport.se startar 13.00.

Båda matcherna sänds exklusivt på Viaplay PPV, och sändningen startar redan 18.30 på TV10.

 

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer