Nyhet

Rekordstort SM i Karate får internationell stjärnglans

Karate-SM 2018 arrangeras i Solna, Stockholm, mellan den 23-24 mars. Prestigen är hög och det befintliga landslaget, däribland OS-truppen, är på plats för att försvara sina positioner i disciplinerna kata (form/teknik) och kumite (fight).

”SM fungerar som uttagning till svenska landslaget och vi kan bara anta att det är Karatens nyvunna status som OS-idrott som ökat intresset för att sikta mot elit. Det är också ett tillskott av klubbar och utövare som tidigare inte tävlat alls på SM vilket är extra roligt – vi ser fram emot att få se nya talanger träda fram och visa vad de kan. Det är också många yngre som blir spännande att följa.” säger Sarah Wennerström, generalsekreterare för Svenska Karateförbundet.

Bland annat ser vi två färska bronsmedaljörer från senaste Junior/U21-EM i februari, Lorenjin Zareij (Karateklubb Elit, Stockholm) och William Engman (Sundsvalls Sportkarate). Såväl som trean från Senior-EM 2017, Hana Antunovic (Shiai IF, Stockholm) och förra årets trea på Junior-VM, Anna-Johanna Nilsson (Karateklubb Elit, Stockholm). I övrigt deltar utövare från alla delar i landet.

Under SM närvarar också representanter från World Karate Federation, den globala huvudorganisationen som samlar Karate, vilka valt Sverige som samarbetspartner i att genomföra tester kring nya bedömningssystem i grenen Kata – en del i utvecklingen inför genomförandet av OS i Tokyo 2020. Gästar tävlingen gör bl.a. Luca Valdesi, Italien, mångfaldig världsmästare och medaljör i disciplinen Kata och numera del i den kommitté som beslutar om det internationella regelverket inom Karate.

Datum: Fredag-lördag 23-24 mars 2018
Tider:
Fredag den 23 mars, Kadett-SM (14-15 år)
Kl. 16.30-16.45 Coachmöte
Kl. 16.45-17.00 Invigning
Kl. 17.00 Kadett-SM startar.

Lördagen den 24 mars, Junior (16-17 år), U21 (18-21 år) och Senior-SM (+18 år)
Kl. 08.30-08.45 Coachmöte
Kl. 08.45-09.00 Invigning
Kl. 09.00 Junior-, U21- & Senior-SM startar.

Fullt program för SM finns på www.karatesm.se

Plats: Solnahallen, Ankdammsgatan 46, Solna, Stockholm
Observera: För att en förening ska ha behörighet att tävla på SM med sina utövare ska föreningens medlemsavgifter till Svenska Karateförbundet var betalda. Som utövare ska man vidare ha giltig tävlingslicens samt ha varit stadigvarande bosatt i Sverige sedan minst ett år. Om dessa villkor inte är uppfyllda tillåts man ej att tävla.

 

Foto: Christer HagmanFoto: Christer Hagman
Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer