ArtikelNyhet

Klart för svenskt boxningsderby – ”En klassiker”

Den 21 april är det slutsnackat. Då ska de svenska boxningsrivalerna Otto Wallin och Adrian Granat göra upp i ringen. Platsen blir Gärdehov i Sundsvall och förutom blågul prestige står EU-titeln i tungvikt på spel.
– Det har alla förutsättningar för att bli en svensk klassiker, säger MTG:s sportchef Per Nunstedt.

Otto Wallin (19 segrar, 0 förluster) och Adrian ”Gäddan” Granat (15–1) har varit på kollisionskurs ända sedan de båda blev professionella boxare 2013. Men den 21 april är det slutspekulerat, då har det äntligen blivit dags att se vem av dem som är bäst. I samband med att matchen under lördagkvällen blev officiell möttes de båda boxarna i TV10:s studio.

– Jag gillar honom inte. Boxning ska vara underhållning, men varken hans stil eller personlighet är underhållande. Han är bara tråkig rakt igenom och jag är 100 procent säker på att vinna, säger Granat och fortsätter:
– Han har ett vekt psyke och ingen slagstyrka så det kommer bli svårt för honom. Han har bara mött medelmåttor under hela sin karriär så det kommer att bli ett stort kliv upp för att möta mig, och han kommer att känna skillnaden.
Granat får bortaplan då matchen kommer gå i Wallins hemstad Sundsvall.
– Det blir bara roligt. Jag ser fram emot att publiken buar ut mig när Otto ligger uträknad.
Wallin har väntat länge på den här matchen och är säker på att vinna.
– Granat är stor och hyfsat stark, men jag är den bättre boxaren. Jag känner honom sedan amatörtiden och han har inte blivit bättre sedan dess. Jag tror inte han förstår vad som krävs för att lyckas i den här sporten, säger Wallin och fortsätter:
– Han har alltid försökt göra det lätt för sig. Han har varken mött mig eller andra motståndare med någon respekt. Det här är en gentlemannasport, och jag planerar att ge honom en läxa.
Wallins promotor Nisse Sauerland:
– Vi ger fansen matchen de vill ha, en match mellan Sveriges två bästa tungviktare. Och jag tror att segraren kommer gå vidare och bli världsmästare.
Adrian Granats promotor Erol Ceylan är helt säker på att det kommer bli en match att minnas.
– Wallin har hemmaplan, med allt vad det innebär av press. Och jag tror inte att han riktigt vet hur stark Adrian verkligen är.

Viaplay PPV sänder matchen
För dem som inte har möjlighet att ta sig till Gärdehov i Sundsvall den 21 april, finns chansen att se tungviktsmötet på Viaplay PPV.
– Det finns vissa matcher som den svenska publiken verkligen har väntat på och det här är en sådan. I avdelning svenska stormöten har vi tidigare sett tungviktskampen i Anders ”Lillen” Eklunds klassiska OS-kval mot Roger Andersson. På senare år är det Armand Kranjc fajt med Paolo Roberto samt Klara Svenssons holmgång med Mikaela Lauréns som fångat störst fokus ur blågula ögon. Wallins match mot Granat kvalar redan i dag in i den här kategorin fajter, ett stort prestigeladdat möte mellan två svenskar, säger MTG:s sportchef Per Nunstedt.
Viaplay Fighting har följt Wallin och Granats färd upp för rankinglistorna.
– Nu är det äntligen dags att utse vem som är Sveriges bästa tungviktare, och vem det blir av dem två som kommer att ha övertaget i den fortsatta resan mot de riktigt stora matcherna ute i världen.
– Matchen kommer att gå på Viaplay PPV, hemmet för det riktigt stora matcherna för den svenska boxningspubliken, säger Nunstedt.
Pris kommer att kommuniceras längre fram.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer