ArtikelNyhet

Superior Challenge intar Cirkus i samband med 10-års-jubileum

Europas främsta MMA-gala fyller 10 år och det firas med högkvalitativ MMA med lyxig inramning på anrika Cirkus på Djurgården i Stockholm. Superior Challenge 17 går av stapeln den 19:e maj 2018 och biljetter släpps på fredag den 23:e februari kl. 10:00.

Superior Challenge 1 – The Uprising gick av stapeln den 5e april 2018. Redan då var konceptet att matcha den svenska MMA-eliten mot internationellt motstånd. Sedan dess har organisationen slagit tittarrekord i TV, slagit publikrekord i arenor, banat vägen för nordisk MMA och satt den svenska MMA-marknaden på världskartan. Totalt har 15 fighters gått från Superior Challenge direkt till UFC, sex av dessa fick ett UFC-kontrakt direkt efter deras titelvinster i Superior Challenge, och totalt har 18 UFC-veteraner tävlat i organisationen.

Efter sexton galor och tio år av att promota svensk MMA och svenska MMA-fighters har den svenska MMA-galan valt att arrangera sin 17:e upplaga på anrika Cirkus för en lyxigare och exklusivare inramning av evenemanget.

Cirkus på Kungliga Djurgården invigdes den 25 maj 1892 för att inhysa dåtidens stora cirkus-sällskap. Med åren har Cirkus blivit ett allaktivitetshus med evenemang som konserter, kongresser, TV-inspelningar men framförallt teater, musikaler och shower. Byggnaden nominerades också till Årets Stockholmsbyggnad 2016.

Matcherna kommer att offentliggöras successivt med en match i taget och Sveriges MMA-elit kommer att ställas mot internationella stjärnor i världens största MMA-bur mitt i Cirkus arena på Djurgården. Bland de tävlande hittar vi bl.a. ”The Gentleman” Simon Sköld, UFC-veteranen Papy Abedi, Sveriges tuffaste och stiligaste fighter Martin Akhtar, Norges mest kända brottare Marthin Hamlet Nielsen och många många fler. Kvällen kommer att bjuda på adrenalinfull sportunderhållning när MMA är som bäst, och denna gång i en lyxig inramning i Stockholms anrikaste arena.

Babak Ashti, Grundare Superior Group International:

– Det är helt otroligt att vi har hållit på så här länge. Ingen av oss kunde ana det när vi började arbeta med MMA under 2005. I slutet av 2007 bestämde vi oss för att ge Sverige en professionell MMA-gala med ett internationellt koncept och här är vi idag med den 17:e galan framför oss. Det har varit långt ifrån en dans på rosor men det har varit en fantastisk resa hittills.

Jag är ödmjukt tacksam för att ha fått möjligheten att arbeta med alla fantastiska människor i Superior teamet, och alla dedikerade idrottsmän som tävlat på galorna. Vi i Superior älskar MMA och vi är privilegierade som kan arbeta med sporten som vi älskar och kunnat göra det under så lång tid. Jag hoppas att jag kan fortsätta med att promota nordisk MMA och nordiska MMA-fighters många år till.

– Det här jubileumsåret är väldigt speciellt för oss och därför har vi valt att lägga galan på Cirkus med anor och traditioner som går tillbaka till slutet av 18-hundratalet. Förutom den lyxiga känslan i arenan har vi väldigt häftiga möjligheter till annorlunda hospitality-lösningar. Vi vill i och med detta ge Superior Challenge fans och MMA-fans en exklusiv och unik kväll att minnas.


Superior Challenge 17 kommer även att sändas live på Viaplay Fighting.

Biljetter till Superior Challenge 17 släpps till allmänheten fredagen den 23:e februari 2018 kl. 10:00 och går att köpa via superiorchallenge.com, via cirkus.se, och via ticketmaster.se.

Superior Challenge erbjuder 10% Early Bird rabatt för till alla som köper biljetter under första veckan efter biljettsläpp fram till den 2:a mars 2018.

Cirkus erbjuder fantastiska VIP- och hospitality-möjligheter. Inom kort kommer olika VIP- och Hospitality-paket med förtäring och fenomenala platser att lanseras via superiorchallenge.com. För information kring VIP-paket med förtäring vänligen kontakta oss via vip@superiorchallenge.com.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer