ArtikelNyhet

Cage Warriors 93: Nordisk stjärnsmäll i historisk MMA-gala

Den 28 april skrivs historia i Göteborg när Europas ledande MMA-organisation Cage Warriors kommer till Sverige för första gången, och samlar några av Nordens främsta utövare för en laddad gala i Lisebergshallen.
– Sverige har ett otroligt starkt rykte internationellt när det kommer till MMA och vi ser fram emot ännu en laddad gala när Cage Warriors kommer till Göteborg och sätter tre intressanta hemmahopp på kortet, säger MTG:s sportchef Per Nunstedt.

Cage Warriors är Europas äldsta och ledande MMA-organisation och har banat väg för några av sportens allra främsta, däribland Conor McGregor. Man har etablerat sig som skyltfönster för europeisk MMA och givit lokala talanger chansen på vägen mot internationell framgång.
Den 28 april kommer Cage Warriors till Sverige för första gången och teamar upp med Viaplay för att ge fightingpubliken i Göteborg en kväll som sent ska glömmas.
– Några av Cage Warrios mest spännande fighters någonsin är från Norden, säger Cage Warriors president Graham Boylan. Vi ger dem nu en plattform att visa upp sig på och bjuda på en fantastisk show inför den skandinaviska fightingpubliken. Detta tillsammans med MTG, ett av de mest respekterade TV-bolagen i regionen. Svenska fans är världskända för att kunna skapa fantastisk inramning, och den 28 april kommer att bli en helt otrolig dag.

Ljus framtid
Startfältet till CW93 är starkt, med några Nordens mest spännande MMA-utövare. Cornelia Holm, som proffsdebuterade med seger i organisationen så sent som i oktober, kommer att få göra entré inför en engagerad publik i hemstaden. 28-åringen har en gedigen amatörkarriär i bagaget, där hon samlat ihop tre SM-guld, två EM-guld och ett VM-guld.
– Cornelia har haft en superkarriär som amatör, säger Viaplay Fightings MMA-kommentator Paul del Valle. Nu, med en vinst som proffs, ser framtiden ljus ut för ”Conny Future”.
Ett annat namn som lär bjuda på show är tungviktaren Junior Karanta. Det 198 cm långa och 113 kg tunga kraftpaketet har tre professionella MMA-fighter i statistiken och i sitt senaste Cage Warriors-framträdande (september 2017) avslutade han Adel Ghaddou på bara åtta (!) sekunder.

Magisk debut
– Karanta är ett välkänt namn i Sverige och har tränat med några av de bästa i landet, säger del Valle. Cage Warriors-debuten var magisk och förhoppningsvis bjuder han på något liknande inför hemmapubliken.
Bland övriga fighters i startfältet hittar vi den rutinerade Sverige-brassen Alan Carlos, norska stjärntrion Kenneth Bergh, Alexander Jacobsen och Håkon Foss, samt en dansk duo bestående av  UFC-veteranen Nicolas Dalby och Søren Bak.

Biljetterna till Cage Warriors 93 i Lisebergshallen släpps onsdagen den 7 februari. Galan kommer att visas i sin helhet på Viaplay den 28 april.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer