ArtikelNyhet

”Fight week” för Adrian Granat vs Irakli Gvenetadze

Adrian ”Gäddan” Granat förbereder sig under veckan inför fredagens match mot Irakli Gvenetadze från Georgien under galan Xmas Boxing, i Hamburg. Granat har varit i ett långt träningsläger med inställda matcher först i september och sedan i november, men nu på fredag är det äntligen dags för comeback.

Adrian ”Gäddan” Granat (13-1, 12 KO) träning har huvudsakligen ägt rum i Ystad tillsammans med hans coach, Armand Krajnc, samt i Malmö med Granats nye strength and conditioning coach, Danny Cranmer. Granat var under förra veckan på ett sparringläger i Hamburg.

– Jag är i mycket god form. Boxningsmässigt har jag plockat upp en hel del från Krajnc. Samarbetet med Danny Cranmer har också fungerat utmärkt. Danny Cranmer har själv en bakgrund inom boxningen och det har varit en mycket stor fördel när vi tagit fram träningsprogrammet. Jag är redo, förklarar Granat.

För Krajnc blir resan till Hamburg en återkomst till platsen där allt började för honom själv år 1996.

– Det är alltid ett kärt återseende att komma ner till Hamburg. I Hamburg bodde jag under min första tid som proffs (för stallet Universum). Jag radade upp 21 vinster innan jag fick chansen om världsmästartiteln (WBO) mot Jason Matthews. Jag tog den, resten är historia. Jag vet vad som krävs. För att slå sig in i världstoppen måste allt stämma. Adrian har vad som krävs, men det är otroligt tufft på toppen inom herrboxningen. Konkurrensen är brutal, berättar Krajnc.

I samband med fredagens match – och om Granat segrar – kommer även ett matchkontrakt mellan Adrian Granat och Otto Wallin att slås fast, en match som ser ut att äga rum i slutet av februari och som gäller EU-titeln, och som gör vinnaren till utmanare om EBU-titeln.

– De förhandlingarna pågår separat, men nu är det fullt fokus på den här matchen. Vi tar en sak i sänder. På fredag väntar viktig business som jag måste ta hand om först, konstaterar Granat.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer