ArtikelNyhet

Sven Fornling om matchen mot dansken Jeppe Morell: ”Megatitelfight står på spel”

Så var vi då framme vid matchveckan för den nordiska storfighten mellan Sven Fornling och Jeppe Morell som äger rum på fredag den 5 januari 2018, i Fredriksbergshallerne i Köpenhamn.

Sven Fornling (12-1, 6 KOs) vs Jeppe Morell (8-1, 3 KOs) är en av galans två huvudmatcher – den andra är mellan dansken Lolenga Mock och Dmitri Chudinov.

– Matchen mellan mig och Morell är galans riktiga huvudmatch. Vi är båda bättre än gubbarna Mock och Chudinov. Men jag ska vara ärlig med och säga att jag gärna möter vinnaren av den matchen efter att jag tagit hand om Morell, förklarar Fornling och fortsätter:
– Matchen är mycket viktig för mig. En seger tar mig rankingmässigt upp i toppskiktet i Europa och placerar mig runt topp 30 i världen. Då börjar vi snacka affärer. Jag har även fått bekräftat av promotorn Erol Ceylan att en vinst i denna matchen leder till en mycket stor titelfight kanske tom om ett av de fem stora VM-bältena, (WBC, IBF, WBA, WBO eller IBO).

– Men först ska Morell bestraffas för att han sköt upp vår titelfight som egentligen skulle gått i början av december. Bara han själv har förlorat på detta, avslutar Fornling.

– Vi är nöjda med att vi lyckats träffa toppformen perfekt. Jag, Sven och coach Liam har slitit stenhårt i gymmet sedan sommaren. Att Morell fick fighten uppskjuten kommer bara gå ut över honom själv – nu fick ju Sven 5 extra veckor att träna ännu hårdare på. Hela teamet ser fram emot denna fight, berättar Fornlings coach, Carlos Zuniga.

Eventet livestreamas via http://www.danishfightnight.tv och kostar 150 kronor.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer