Nyhet

Sven Fornling lovar krossa Jeppe Morell i nordisk titelfight!

Den nordiska stormatchen mellan Sven Fornling, 12-1, 6 KOs, och Jeppe Morell, 8-1, 3 KOs, den 5 januari i Köpenhamn närmar sig med stormsteg. En som tackar nej till glögg och julkorv är Sven Fornling som i måndags inledde tjugonde veckan av sitt training camp inför matchen. Fornling var förra veckan i Hamburg och sparrade med IBO-världsmästaren Igor Michailkin och EBU-mästaren Karo Murat och var nöjd med resultatet av sparringen.

Fornling:
”Självklart. Jag är redo att ta steget upp på den nivån och håller redan jämna steg med de båda på sparring. Faktumet att fighten skjutits upp från november till januari är såklart frustrerande, jag har varit i träningsläger mer eller mindre sen augusti. Jag tror att det mycket väl kan vara en taktik att flytta fighten till precis efter nyår för att försvåra möjligheten att få bra sparring etc. men då misstar dom sig! Jag har bara ett fokus och det är 5 januari, då kommer Jeppe straffas för alla godsaker jag missat över julen. Jag vill inte underskatta Morell i nuläget men samtidigt vill jag vara ärlig och säga att jag åker till Köpenhamn säker på min sak och redo att visa skillnaden i nivå mellan en fighter som Jeppe och mig. Precis som Karl X gick över Sundet med hela sin armé och krossade danskarna kommer jag gå fram som en svensk stormvind! Över 100 fans i nuläget kommer över från Malmö och de ser alla fram emot en fantastisk boxningsafton med mycket dansk öl. Jag kan garantera ett krig som sällan skådats. Jag kommer stå som segrare när allt är över. Morell ska få smaka på det svenska stålet.”

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer