Artikel

Det svenska Thaiboxningsundret

Flera gånger tidigare har vi hyllat svensk Thaiboxning och på EM i Frankrike så visade landslaget återigen vart skåpet ska stå.

Det blev inte mindre än fyra guld och fyra brons för svensk del vilket såklart är otroligt häftigt. Svensk kampsport och inte minst thaiboxning är alldeles lysande. Snart har Rumble of the Kings en proffsgala i Göteborg och där kommer bland annat Sofia Olofsson gå sin karriärs tuffaste fight.

På EM imponerade Sofia Olofsson otroligt mycket men så även Patricia Axling, Angela Mamic och Andreas Gardasevic. De två sistnämnda var de två som inte många trodde skulle stå som segrare på förhand. Andreas Gardasevic chockade massor när han tog sitt guld. Angela Mamic är vad man kalla en supertalang!

Stabil är den svenska thaiboxningen och stående fightingen generellt och det imponerar på många. Jag har flertalet gånger diskuterat vad som gör thaiboxning så bra i Sverige och svaren är ensidiga. Analysen som många gör handlar om att vi rest mycket till Thailand, har en bra idrottslig organisation, fick snabbt stjärnor som spred kunskap till andra. Sist men inte minst så har vi en mängd ruskigt duktiga ledare i Sverige inom thaiboxningen.

Jag är faktiskt stolt över svensk thaiboxning och våra framgångar internationellt. Thaiboxningen är bra här i Sverige och det finns många riktigt kompetenta klubbar. Har du någon gång funderat på att börja träna kampsport och thaiboxning så börja nu. Det finns ingen anledning att vänta.

Gulden på EM

 • Patricia Axling
 • Sofia Olofsson
 • Angela Mamic
 • Andreas Gardasevic

Bronsen på EM

 • Camilla Danielsson
 • Therese Gunnarsson
 • Johan Andersson
 • Wasim Elkassem

Matchkort på Rumble of the Kings. Lördagen 25 november

Huvudmatch: Costantino Nanga (22-6) vs. Artur Kyshenko (60-14)

 • Turneringsfinalen TBA vs. TBA
 • WMC världsmästartitel: Iman Barlow (91-5) vs. Sofia Olofsson (39-6)
 • Superfight: Daniel Forsberg (37-14) vs. Ole Laursen (45-21)
 • Superfight: Artur Gorlov (15-3) vs. Erik Berglund (17-4)
 • Superfight: Nora Carnolle (24-4) vs. Isa Tidblad Keskigangas (33-9)
 • Turneringens semifinal 2 TBA vs. TBA
 • Turneringens semifinal 1 TBA vs. TBA
 • Superfight: Jaffar Al-Qashaami (17-3) vs. Filiph Waldt (20-10)
 • Uppvärmningsmatch: Otman Boujrad (35-5) vs. Andreas Linger (12-0)

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer