Artikel

The Mauler kliver ur buren för att testa sina personliga gränser

Topprankade Alexander ”The Mauler” Gustafsson säger att han får den ultimata kicken i MMA-buren. Nu utmanar hans nya samarbetspartner, Mobilebet, honom att kliva ur komfortzonen och testa sina gränser i en filmserie om jakten på kickar. The Maulers miljoner fans och följare bjuds in att bidra med utmaningar med start idag.

Den 196 cm långa MMA-stjärnan Alexander Gustafsson är känd för sin orädda stil. Som rankad 2:a i världen har han mött de allra största och har egentligen bara en person kvar att bevisa sig mot efter revanschsegern mot Glover Teixeira.

– En kick för mig är adrenalin, nervositet, rädsla. Den största kicken är att vinna en fight, det går inte att slå. Men att hålla föredrag på en scen, eller ännu värre dansa – då skulle jag känna rädsla, skrattar han.

Att bli inlåst i en bur tillsammans med världens hårdaste fighters och med tiotusentals skrikande åskådare utanför, berör inte The Mauler.

– I buren känner jag mig trygg och har fokus på motståndaren, där kliver jag in med stort självförtroende, där är jag bäst.

Inte heller då han mötte en björn förra veckan blev The Mauler rädd. Mest fascinerad.

– Jag var ute i skogen på ett älgpass, plötsligt fick jag syn på en björn. Jag tänkte ”det här händer inte!” Det finns jägare som jagat i 45 år och aldrig sett en björn. Det var rätt häftigt!

Alexander Gustafsson är känd som en adrenalinsökande person. Han har testat på extrema saker som alltifrån beach buggy till att som barn reta tjurar på gården där han växte upp.

– Jag vill att samarbetet mellan Mobilebet och The Mauler ska ge både honom och hans fans en upplevelse. Gärna något som skakar om The Mauler! säger Johan Andersson, Sverigechef Mobilebet.

Inför samarbetet med Mobilebet diskuterades vilka utmaningar som kunde vara intressanta för The Mauler. En ganska oväntad sak dök upp.

– Det var en total överraskning att han är rädd för skräckfilmer! Vi får väl se om vi vågar skrämma honom, skrattar Johan Andersson.

Alexander Gustafsson har en tät kontakt med sina fans.

– Jag hoppas att de utmanar mig i det värsta. Jag är redo, I dare you to challenge me.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer