Krönika: Alexander Gustafsson i Limbo

Vad händer egentligen med Alexander Gustafsson? Han kan vänta, säger somliga men jag menar att hans tid är nu.

Alexander Gustafsson gjorde en närmast fantastisk match mot Glover i Globen och sedan dess har det varit rätt tyst om vår största kampsportsprofil i Sverige. Alexander Gustafsson cementerade sig som den som borde ha chans på bältet härnäst, men istället har Cormier gjort allting i sin makt för att diktera villkoren. Det ser nu ut som Volkan kommer möta Cormier om mästaren får som han vill.

Mästaren Daniel Cormier blev knockad i sin förra fight men då det ser ut som att Jon Jones var dopad så har han fått behålla titeln. Cormier har även gift sig, åkt på smekmånad och slickar nu sina sår. Cormier vill dock tillbaka till Oktagonen det råder det ingen tvekan om, men vad ska Alex då göra? Sitta på sidlinjen och vänta? Det går nog ingen nöd på Alexander Gustafsson men han förtjänar en ny match mot Cormier.

Det tycks ha glömts bort, närmast, att Cormier vann över Alex på delat domslut. En poängdomare ansåg att Alexander Gustafsson skulle blivit champ. Så blev det inte. Tyvärr. Alexander är absolut värd att få en ny chans på titeln och egentligen ingen annan fight än om bältet känns relevant.

Alexander Gustafsson befinner sig på sätt och vis i Limbo just nu när det kommer till hans karriär men det finns annat att fokusera på såklart, som det faktum att han blivit pappa.

Alex-effekten på svensk MMA har varit stor, väldigt stor när det kommer till medias bevakning av sporten. En fixstjärna är viktigt för att en sport ska bli mainstream. Även om MMA idag egentligen inte är mainstream fullt ut så har sporten en stabil plattform och det råder ett visst lugn just nu.

Det puttrar på med ett antal intressanta amatörgalor och på proffssidan är det verkligen för få galor i Sverige nu. Superior Challenge är de som håller flaggan i topp och tack och lov för det. Det snackas om olika utländska organisationer som är på väg till Sverige för att arrangera men vi får se hur det blir med det. Samtidigt har vi världens bästa MMA-landslag med riktigt bra fighters vilket är kul.

SMMAF kommer introducera proffsmatcher på sina vanligtvis amatörgalor i MMA-ligan. Det ser ut att bli Frontier MMA Open 15 som den 28onde oktober som kommer bli första gången det nya konceptet testas. Det behövs givetvis naturliga steg att gå från amatör till proffs. Det är många av amatörerna i Sverige som är mycket lovande. Frågan är inte om vi får en ny Alexander Gustafsson i Sverige utan när. Men precis som irländarna sjunger om Conor McGregor så vill jag ändå passa på att säga:

 

”There’s only one Alexander Gustafsson!”

 

 

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer