ArtikelNyhet

Intervju med ONE-utmanaren Zebastian Kadestam: ”Jag ska stoppa hans nedtagningar och slå ut honom”

För några dagar sedan stod det klart att vi får in ytterligare en svensk i den absoluta kampsportstoppen då Zebastian ”Bandit” Kadestam kommer att möta den obesegrade ONE-mästaren, Ben Askren, om welterviktsbältet. Naturligtvis ville Fighter få en chans att byta några ord med Kadestam så att fler får lära känna den här stenhårda fightern lite bättre.

Den 26 maj i år hoppade Zebaztian ”The Bandit” Kadestam in (med endast två veckors varsel) som ersättare mot den tidigare titelutmanaren Luis ”Sapo” Santos. Kadestam pressades ordentligt i de två första ronderna av brassen innan han vann via knockout i tredje ronden… Se slutet på matchen nedan.

 

Redan i juni snackades det om möjligheterna för ett titelmöte, men nu står det alltså klart att Kadestam möter weltermästaren Ben ”Funky” Askren (16-0) under ONE Championship 59: Heroes of the Empire, som äger rum i Shanghai, Kina, den andra september.

Du förbereder dig just nu för titelmöte mot den obesegrade mästaren, Ben Askren, om ONE-welterviktsbältet, hur har träningen sett ut inför matchen?
– Askren utmanade mig efter min förra match så jag började träna dagen efter matchen och bara hoppades på att få den här matchningen. Jag körde en månad på Bali MMA eftersom dom har väldigt bra mark och brottning. Jag kom hem för två veckor sedan och kör på med alla grabbarna på Pancrase.

Har du någon särskild taktik för att besegra Askren?
– Jag ska stoppa hans nedtagningar och slå ut honom. Nyckeln till vinst är att jag följer vår gameplan perfekt och inte gör ett enda misstag.

Kommer du att träna mestadels på Pancrase eller kommer du att köra på Legacy också?
– Resten av campet blir på Pancrase.

Du avslutade Luis ”Sapo” Santos med knän på marken efter två och halv riktigt tuffa ronder. Vad har du tagit med dig från den upplevelsen?
– Jag lärde mig sjukt mycket den matchen, han var en väldigt högklassig fighter på alla fronter, det var intressant att se hur han rörde sig och hans timing även om jag fick se det genom att ta hans sparkar i huvet haha. Jag fick se att jag kan vara där uppe bland så högklass och hitta en väg till vinst.

Du har i tidigare intervjuer sagt att du och ditt team var säkra på att du skulle avsluta Santos i tredje ronden och att det inte var ett ”turknä” – hur kunde ni vara så säkra på det?
– Det fanns ingen självklarhet i den matchen alls, vi tog en stor risk. Vi visste att chansen fanns att vinna i tredje ronden för att jag skulle trötta ut honom. Knät var bara ett svar på det läget som öppnade sig.

Hur länge har du tränat kampsport?
– Jag kom in i kampsport redan som åtta-nioåring när jag började med judo. Sedan blev det thaiboxning istället när jag var runt 13-14 år. Jag började med MMA när jag var 19 år och tränade på Pancrase Gym hos Omar Bouiche. Efter ett och ett halvt år flyttade jag till Thailand och blev tagen under Ole Laursens vingar på Legacy Gym och började tävla nästan direkt. Nu bor jag hemma igen och kör all min kampsport på Pancrase och fysar på Kampsportslabbet.

Vilken aspekt av MMA är du mest förtjust i?
– Det jag gillar mest med MMA är nog att det inte finns så mycket begränsningar och att jag kan lära mig nya saker hela tiden. Jag föredrar den stående kampen mest och det är väl min starkaste sida också. Favoritteknik är alla former av lowkicks.

Har du någon särskild fighter som du ser upp till?
– Jag har sett upp till många genom åren, jag ser upp till Ole Laursen och Omar Bouiche väldigt mycket – inte bara deras kunskaper inom fighting utan även för vilka de är som personer.

Vad är din drivkraft?
– Min drivkraft är min vision. Jag ser mig själv på toppen i framtiden och varje dag gör jag allt jag kan för att ta ett steg närmare.

Vad är ditt starkaste träningsminne?
– Mitt starkaste träningsminne är nog från den sista träningen i Sverige innan min förra match. Mina coacher och träningspolare satte mig verkligen på test och jag gjorde allting perfekt – inte ett enda litet misstag. Många saker föll på plats den dagen…
– Ett annat starkt minne är när jag började på Pancrase så hoppade jag in i proffsgruppen direkt. Efter typ andra veckan eller så, så ströp Magnus ”Jycken” Cedenblad ut mig så jag somnade… Jag har sagt det många gånger, men om du läser det här Jycken så säger ja det igen: jag kommer för min revansch! Hahaha, bara kärlek!

Vi på Fighter önskar The Bandit all lycka till i framtiden!!!


FAKTA – Zebastian ”Bandit Kadestam

Född: 1990 • Längd: 180.34 cm • Vikt: 77.11 kg

Bor: Stockholm • Gym: Pancrase Gym Sweden/Legacy Gym

Viktklass: Welter • Record: MMA 9-3 Thai 10-3 (10 KO)

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer