ArtikelNyhet

Zina Djelassi laddar inför World Games – i slutet av juli sker tävlingarna i polska Wroclaw

Under många år har stjärnorna på den svenska kickboxningshimlen varit få, men det senaste åren har 24-åriga Zina Djelassi kämpat för att förändra den bilden. I höstas gav allt arbete resultat när Zina tog sin första internationella mästerskapsmedalj, ett EM-silver mot ryskan Tatiana Ponomareva. Nu fortsätter hennes äventyr med World Games i Wroclaw i Polen i slutet av juli.

Hur kändes det när du fick veta att du blivit uttagen?
– Jättekul och stort! Jag ser verkligen fram emot att få möta de bästa i världen i min viktklass.

Hur ser dina förberedelser ut inför mästerskapet?
– Det är blandning av mycket sparring, mitts och löpning. Jag kör på hårt varje dag och ger allt på varje pass. Min coach Thamer hjälper mig med förberedelserna och lägger ner mycket tid på mig.

Vad är dina förhoppningar under tävlingarna i Polen?
– Mina förhoppningar är såklart att stå högst upp på prispallen.

Vi önskar Zina ett stort lycka till under World Games!

Text & foto via Budokampsport.se

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer