Nyhet

Constantino Costas Muteba-Mbumba inför World Games – ”Keep your friends close, and your enemies closer”

Den 21-åriga supertalangen Constantino Costas Muteba-Mbumba från Södermalm tog sitt andra SM-guld -75 kg i år och har sedan tidigare ett VM-brons från VM i Jönköping. Om några veckor packar han väskan och åker ner till Wroclaw, Polen, och World Games.

Vad är viktigast i resväskan?
– Viktigaste för mig att ha med.. Haha det finns mycket! Jag tar alltid med två påsar bilar när jag åker iväg o tävlar, som belöning efter matcherna! Sen har jag små viktiga saker som jag alltid tar med för turen, så skrockfull som jag är.. bland annat en halsduk som jag fått av en familjemedlem.

Constantino fick beskedet i början på juli men har hunnit göra vissa justeringar i sin träningen för att maximera sina resultat.
– Jag har gjort större ändringar på den fysiska delen, och justerat lite på mina tekniker. Men i slutändan så sitter det viktigaste uppe i skallen, det är där man vinner.

Hur mycket vet du om eventuella motståndare?
– Inget såhär på rak arm, men jag vet att IFMA lagt ut alla atleter på deras hemsida. Så jag kommer absolut ta o kika in mina motståndare, som det sägs ”keep your friends close, and your enemies closer”, säger Constantino och skrattar.

Hur skulle du beskriva din fightingstil?
– Ouff svår fråga! Jag skulle säga funktionell och flexibelt. Jag kan skräddarsy min stil efter mina motståndare, och försöker få de så dåliga som möjligt.

Du är en ung supertalang, vilka av dina egenskaper har gjort att du är där du är idag?
– Min ödmjukhet, min spelförståelse, mitt driv att vilja vara bäst och mina instinkter.

Hur skulle du värdera en medalj på World Games?
– World games är det största jag gått i min karriär. World games är en plattform där alla som har med thaiboxning att göra har koll på, så en guldmedalj runt min hals skulle vara ett enormt karriärlyft absolut, avslutar Constantino.

Vi önskar Constantino ett stort lycka till!

Text & foto via Budokampsport.se

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer