ArtikelNyhet

Fornling och Ahlin på kollisionskurs! Förhandlingar pågår om match i september i Stockholm!

Två av de största namnen inom svensk proffsboxning, skåningen och malmöbon Sven Fornling och Oscar Ahlin från Stockholm är på kollisionskurs.

För tre veckor sedan utmanade Sven Fornling Oscar Ahlin i ett pressmeddelande och erbjöd sig att ta matchen på Ahlins hemmaplan – Stockholm. Något som fått diskussionerna att starta i boxningssverige. Idag bekräftas från flera håll att förhandlingar mellan Team Fornling och Team Ahlin befinner sig i sitt slutskede. Matchen väntas äga rum den 30 september.

– Såvitt jag förstår vill Team Sauerland och Team ECB att matchen ska bli av. Alla dvs. promotorer, branschfolk, tränare vill. Den enda som inte har skrivit under pappret är Ahlin. Jag vet inte vad han väntar på – Så jag säger nu helt uppriktigt till Oscar: Skriv under. Jag tar fighten på din hemmaplan och jag sätter båda mina bälten på spel för att detta ska gå i lås, låt oss ge det som fansen i Sverige har längtat efter! Jag kommer för att visa vad en sann svensk mästare går för och det kommer bli en oförglömlig kväll för svensk proffsboxning. Precis som alltid när jag går in i ringen blir det show. Fram med pennan och låt oss ge folk något att längta efter, säger Fornling.

En match mellan Sven Fornling och Oscar Ahlin förutspås bland många bli en stor fight för svenskt vidkommande och vinnaren kvalificerar sig för toppskiktet inom Europa.

– Det är en match som ligger rätt i tiden för oss båda. Jag har stor respekt för Oscar. Vinner jag mot Ahlin, vilket jag är övertygad om, så kommer jag går jag efter EU-titeln inom 1-2 matcher. Så är det bara, säger Fornling

Besked om matchen blir av väntas inom en och max två veckor.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer