Resultat från SM i HEMA – i söndags avgjordes mästerskapet under SM-veckan i Borås

I söndags avgjordes SM i HEMA, denna gång arrangerades tävlingarna i anslutning till SM-veckan i Borås för första gången. Sveriges regnigaste stad trotsade prognoserna och bjöd på strålande solsken och riktig folkfeststämning när finalerna i grenarna Svärd och bucklare, Rapir och dolk, Sabel samt Långsvärd avgjordes på en utomhusarena mitt i Borås. Fäktarna bjöd på enastående prestationer och gav det dryga tusentalet i publiken en fin introduktion till denna nygamla kampsport.

En fäktare som utmärkte sig var Kristofer Stanson som vann guld i Sabel, silver i Svärd och bucklare och brons i Rapir och dolk. Stanson själv, en sann vinnarskalle, var dock besviken över att inte ha försvarat sina tre guld från SM 2016.
SM:s kung 2017 blev Dennis Ljungqvist, som vann både Svärd och bucklare och den kanske mest prestigefulla grenen Långsvärd – herr. Han tog dessutom silver i sabel. I interna möten mellan Stanson och Ljunqvist blev resultatet 2-1 till Stanson, som slog Ljungqvist i bronsmatchen för Rapir och dolk och i guldmatchen i Sabeln, men fick se sig besegrad i guldmatchen i Svärd och bucklare.

Damernas långsvärd vanns av Josefin Bohman från Örnsköldsvik efter en fysisk Norrlandsfinal mot Jenny Sellén från Ljungamarken. Grenen Rapir och dolk vanns av Andreas Isaksson från Uppsala efter en jämn och teknisk final mot Björn Carlander från Stockholm.

Resultat:

Sabel – mixad
1.Kristofer Stanson, Stokholm HEMA
2.Dennis Ljungqvist, Kungshamns Historiska Fäktskola
3.Andreas Isaksson, Uppsala Historiska Fäktskola

Svärd och bucklare – mixad
1.Dennis Ljungqvist, Kungshamns Historiska Fäktskola
2.Kristofer Stanson, Stockholm HEMA
3.Björn Carlander, Stockholm HEMA

Rapir och dolk – mixad
1.Andreas Isaksson, Uppsala Historiska Fäktskola
2.Björn Carlander, Stockholm HEMA
3.Kristofer Stanson

Långsvärd – dam
1.Josefin Bohman, Örnsköldsviks Kampsportsförening
2.Jenny Sellén, Ljungamarkens HEMA
3.Anna-Lotta Eriksson, Örebro HEMA

Långsvärd – herr
1.Dennis Ljungqvist, Kungshamns Historiska Fäktskola
2.Jesper Christiansen, Örebro HEMA
3.Thomas Nyzell, Uppsala Historiska Fäktskola

Se fullständiga resultat här.

Text & foto via Budokampsport.se

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer