Nyhet

Nico Musoke: ”Det gäller att hitta metoder och sätt att göra det jag redan gör ännu bättre”

Det har redan gått två år sedan vi sist såg Nico Musoke dansa omkring i UFC-ringen. En ryggskada och knäskada har satt käppar i hjulet för Botkyrasonen. Efter två års frånvaro är han nu tillbaka, och det har nog inte kunnat undgå någon.

 

Under morgondagens UFC Fight Night 109 kommer Nico Musoke att ställas mot Bojan Velickovic. När Fightermag.se träffar Musoke under mediadagen är han just hemkommen från sitt camp på Tristar i Kanada. Där försöker han lära sig så mycket han bara kan. För ett par år sedan övervägde Musoke att flytta till Kanada på heltid, men nu är tankebanorna annorlunda. För tillfället är han är helt nöjd med att endast tillbringa sina camp på Tristar och är övertygad om att träningen i Sverige är i absolut världsklass.

Jag tror inte att flytta permanent automatiskt skulle vara bättre. Visst mycket skulle lösas och bli enklare, men jag vet också att den träningen jag får här är i absolut världsklass.

Det blir mycket tid ifrån familjen när Nico väljer att resa iväg till Kanada, men han ger sitt allt för familjens skull.

Tiden ifrån dem ska verkligen vara värt det…

För att få så mycket kunskap som möjligt menar Musoke att mycket handlar om dialog och tillit till tränaren.

Det handlar om tillit mellan mig och tränaren. Att jag litar på det som han föreslår för mig. Sedan vill jag gå in med ett så öppet sinne som möjligt och utgå från det som jag redan gör bra. Det gäller att hitta metoder och sätt att göra det jag redan gör ännu bättre.

I denna matchen kommer vi att se svenska coacher i ringhörnan, och det är av schemamässiga själ.

Jag är redo.

 

Foto: Jörgen Jönsson

Fighterpodden avsnitt 69: Karantänspodden

Kommentarer