Nyhet

Oliver Enkamp klar för UFC – hoppar in på kort varsel

Den stora svenska MMA-talangen Oliver Enkamp är klar för inhopp i UFC när organisationen kommer till Globen den 28 maj.

Det är givetvis mäkta glädjande att Oliver Enkamp fått kontrakt med UFC. Det var Emil Weber Meek som fick lov att hoppa av sin hypade UFC-debut mot fransmannen Nordine Taleb.

Oliver Enkamps bakgrund känner de flesta till som följt svensk MMA. Han är uppväxt i en kampsportsfamilj och har Karate som grund men har verkligen tränat de mesta, rest jorden runt och tränat på olika klubbar. Han har tillhört och tränat på flertalet klubbar i Sverige och tillhör nu sin egna familjeklubb och Pancrase. Omar Bouiche kommer således vara en av de i Olivers ringhörna den 28 maj. Oliver är obesegrad i sina sju proffsmatcher och han är känd som en striker som avslutar folk på backen. Oliver förkroppsligar traditionell kampsport och är självsäker men också ödmjuk. Han är vän med Lyoto Machida och han har så sent som förra året tränat lite på TriStar i Kanada där även Nordine Taleb tränat.

Nordine Taleb har ett brunt bälte i BJJ under TriStar-grundaren Firas Zarabi och har en gedigen bakgrund inom stående fighting. Han gjorde sina första matcher i Kanada, har 12 vinster och 4 försluter. Nordine har aldrig vunnit på submission men däremot avslutat sina motståndare 6 gånger genom striking. Hans garanterat mest namnkunnige skalp är Erick Silva som han knockade på UFC 196. I UFC har han gått 6 matcher (vunnit 4), två förluster i två olika TUF-säsonger, tre matcher i Bellator varav endast en var en förlust.

Matchen mellan Enkamp och Taleb är spännande och det är givetvis ytterst glädjande att Oliver fått kontrakt med UFC.

Foto: Jörgen Jönsson, Fighter Magazine

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer