Nyhet

UFC 211: Resultat och höjdpunkter

Under natten till söndagen gick UFC 211 och två titelmatcher stod på spel -stråviktsmästarinnan Joanna Jędrzejczyk tog sig an utmanaren Jéssica Andrade, och i huvudmatchen bjöds vi på tungviksmästaren Stipe Miocic som för andra gången i sin karriär ställdes mot den tidigare mästaren Junior dos Santos. Här kan du se de fullständiga resultaten och avnjuta en massa intervjuer.

Kvällens stora vinnare var tungviksmästaren Stipe Miocic som lätt och ledigt försvarade sin titel mot Junior dos Santos redan i första ronden genom knockout och sålunda renderades en Performance of the Night-bonus på 50 000 dollar. Stipe har nu fem raka vinster via TKO/KO, varav fyra i första ronden.

I den delade huvudmatchen dominerade den regerande stråviktsmästarinnan Joanna Jędrzejczyk brasilianskan Jéssica Andrade i fem ronder och delade totalt ut 140 slag. Det här var den femte gången som Jędrzejczyk försvarade sitt bälte.

Matchen mellan Jorge Masvidal vs Demian Maia gick som förväntat – Masvidal ville ha matchen ståendes, medan grapplingkungen Maia ville ha matchen på marken. Efter tre jämna ronder det blev Maia som inkasserade sin sjunde raka seger via delat domslut.

Det var nog många som trodde att Yair Rodriguez skulle köra på med sin vanliga dynamiska stil, men istället blev det Frankie ”The Answer” Edgar som tog ned och fullständigt dominerade Yair på mattan. Efter två ronder av bestraffning meddelade läkarna under rondvilan att Yairs vänstra öga var för skadat och domaren bröt matchen.

Nedan ser du höjdpunkterna från söndagens presskonferens.

Huvudkort

 • Titelmatch i tungvikt: Stipe Miocic besegrade Junior Dos Santos via TKO (slag) – Rond 1, 2:22
 • Titelmatch i Stråvikt: Joanna Jędrzejczyk besegrade Jéssica Andrade via enhälligt domslut (50-45, 50-44, 50-45)
 • Weltervikt: Demian Maia besegrade Jorge Masvidal via delat domslut (29-28, 28-29, 29-28)
 • Fjädervikt: Frankie Edgar besegrade Yair Rodriguez via TKO (läkaren bryter matchen) – Rond 2, 5:00
 • Mellanvikt: David Branch besegrade Krzysztof Jotko via delat domslut (29-28, 28-29, 29-28)

Underkort

 • Lättvikt: Eddie Alvarez vs. Dustin Poirier slutar i “no-contest” (oavsiktligt knä) – Rond 2, 4:12
 • Fjädervikt: Jason Knight besegrade Chas Skelly via TKO (slag) – Rond 3, 0:39
 • Tungvikt: Chase Sherman besegrade Rashad Coulter via TKO (armbåge) – Rond 2, 3:36
 • Lättvikt: James Vick besegrade Marco Polo Reyes via TKO (slag) – Rond 1, 2:39
 • Stråvikt: Cortney Casey besegrade Jessica Aguilar via enhälligt domslut (30-27, 30-27, 30-27)
 • Fjädervikt: Enrique Barzola besegrade Gabriel Benitez via enhälligt domslut (29-28, 29-28, 29-28)
 • Lätt tungvikt: Gadzhimurad Antigulov besegrade Joachim Christensen via submission (rear-naked choke) – Rond 1, 2:21
Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer