Nyhet

VM-silver för mästerskapsdebutanten Filiph Waldt

Det blev inget mer svenskt VM-guld i thaiboxning i Minsk. Den sista guldchansen hade Filiph Waldt, men thailändaren Prawit Chilnak blev för svår i -60-kilosfinalen och vann samtliga tre ronder.

Inledningsvis blev det en tämligen ryckig final. Waldt visade fina färdigheter i clinhmomentet men hade lite otur och två gånger i fina lägen tappade Chilnak sin hjälm och Waldt med det sina lägen.

Men Chilnak visade klass och styrde ändå händelserna, främst genom att dra upp och ner på tempot. Och hittade också fina svep.

Waldt fortsatte emellertid att gå framåt och matchen var väldigt underhållande och högkvalitativ i den andra ronden. Waldt hittade lite sparkar från distans, men det var fortsatt thailändskt i förarsätet.

Den tredje ronden behövde Waldt få till ett avslut, och visade återigen att han verkligen kan pressa när så behövs. Chilnak backade, men kontrade hela tiden förtjänstfullt och med stor precision.
Det blev också en tredje rondseger för thailändaren, men landslagsdebutanten Filiph Waldt kan vara väldigt nöjd med sitt mästerskap och sin fina silvermedalj.

Svensk herrthaiboxning får fortsätta vänta på ett nytt VM-guld. Senast det hände var 2004 när Rickard Nordstrand vann VM i Thailand.

Text & foto via Budokamsport.se

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer