Nyhet

Fyra svenskar vinner medaljer på VM i Thaiboxning

VM i Thaiboxning pågår just nu för den som missat det och nu står det klart att vi potentiellt kan få fyra medaljer.

Tre kvinnor och en manlig svensk fighter har säkrat medalj nu på VM i Thaiboxning.

VM går av stapeln i Minsk och Patricia Axling, Erica Björnestrand, Josefin Lindgren Knutsson och Simon Ogolla är de som nu kommer gå semifinaler. Då det inte finns bronsmatcher delar båda två förlorarna av semifinalerna på den valören och därmed alltså alla fyra svenskar, ovan nämnda, klara för medaljer.

Den regerande mästaren Patricia Axling fick det verkligen tufft mot Lelo Page och låg under men vände imponerande. En annan som även hon vände var Erica Björnestrand som fightades mot Melinda Fabien från Ungern. Annat var det för Josefin Lindgren Knutsson som går från klarhet till klarhet! Hon är ung, hungrig och en närmast enorm talang. Josefin dominerade Xu Yi, från Kina, totalt och ser vass ut. Simon Ogolla är tvingade sin motståndare Erste Rok från Slovenien på två räkningar och visade på fortsatt bra form.

Under måndagen går semifinalerna och nu börjar det bli riktigt spännande!

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer