Nyhet

Canelo Alvarez dominerade Julio Cesar Chavez Jr och nu väntar Golovkin

I ett hypat möte mellan Alvarez och Chavez var det Alvarez som dominerade.

Boxning.

Canelo Alvarez såg till att diskussionen kring vem som är den bästa boxaren i Mexiko avslutades. Det var inget snack om att Canelo Alvarez var den bättre boxaren än Julio Cesar Chavez Jr. och själva matchen? Jo, den liknande nästan sparring enligt många.

Det gick inte lång tid efter fighten innan Alvarez vände sig mot sin nästa motståndare den enade världsmästaren Gennady Golovkin (37-0).

Golovkin, you are next my friend. Yes sir, it’s done.

Golovkin dök upp från omklädningsrummet efter matchen och det hela påminde verkligen om Wrestling (alltså Pro Wrestling) och i ringen stod sen Alvarez (49-1-1) och Golovkin (37-0) och svarade på frågor. Matchen mot de två, utan tvekan bästa mellanviktarna i världen kommer gå av stapeln 16 september i år.

Chavez (50-3-1, 32 KOs) höll sig till en närmast ologisk gameplan där han försökte boxa ut den snabbare och mer reaktionssäkre Alvarez. Alla tre domare såg matchen som 120-108 i favör för Alvarez i denna catchweight-match.

Alvarez fick in 228 träffar mot Chavez 71 enligt CompuBox. Det får man nog lov att kalla ensidigt .

Alvarez berättade om sin bakgrund:

I’ve never feared anyone since I was 16 and I was fighting as a professional. When I was born, fear was gone. I never got my share of fear. I’m very happy and little by little I’m growing. The opponent is going to give me the tools to showcase myself and that’s what is going to happen.

Chavez å sin sida förklarade sig såhär efter fighten:

I wanted to box but then he went to the ropes and said I just needed to throw more punches. If I would have attacked more, I would’ve been open to counter punches. Nacho Beristain wanted me to do this style but it’s not my style and it didn’t work for me. [Alvarez] beat me, he beat me at distance. I wasn’t feeling that distance. He’s a very active fighter, he’s a good fighter. I haven’t had too many fights and I needed more distance and more speed.


Golovkin

Efter matchen hyllade Golovkin Alvarez och båda två höll med om att deras fight kommer bli deras tuffaste i deras karriärer.

Tonight, congrats to Canelo and his team, he looks good. I think tonight, everybody is excited for us. It’s a very nice performance. He looks good. Right now, it’s a new story and fight for us.

Alvarez, som gått till 7-0 sedan sin förlust 2013 mot Floyd Mayweather har verkligen gjort sig ett namn och nu kommer han få chansen att uppfylla sin ”profetia”:

I always say Canelo Era is the best because I fought the best

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer