Nyhet

Eks nya guldknall i kempo-VM

I fjol skrällvann Tilda Ek från Svedala och vann VM-guld i kempo efter att U21-klassen, den Ek skulle ställt upp i, slogs ihop med seniorklassen. Sent på onsdagskvällen i Albufeira i Portugal försvarade Ek sin mästartitel.

Tilda Ek, som inför VM sade sig vara väldigt pirrig, imponerade i semifinal över en fransyska där Ek vann på avklapp redan efter 38 sekunder. I finalen över ungerskan Vita Vigyikan vann svenskan på poäng.
– Det känns så himlahimla bra! Efter att ha varit nervös i flera timmar var semifinalen mot Frankrike över på 38 sekunder. Finalen gick ett kort tag efter, matchen gick hela tiden ut och jag vann på poäng.

Det blev fler svenska framgångar i Portugal. I juniorklassen, som kallas World cup, vann Sofia Siöland också guld.

Text& foto via Budokampsport.se

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer