Nyhet

UFC Fight Night 109: Gustafsson vs. Teixeira – färdigställt och uppdaterat matchkort, samt en glädjande nyhet…

Efter två års frånvaro är så UFC tillbaka i Sverige! Den 28 maj smäller det rejält i Globen, Stockholm och vi bjuds på inte mindre än tretton matcher som naturligtvis kröns av mötet mellan vår egen Alexander Gustafsson som möter veteranen Glover Teixeira. Som en stor bonus är det nu klart att galan börjar betydligt tidigare än väntat.

Förutom att UFC äntligen är tillbaka i Sverige igen är det kanske mest glädjande (för de som inte är nattugglor) att galan drar igång 15.30 och huvudkort startar runt 19.00! Huvudmatchen mellan svensken Alexander ”The Mauler” Gustafsson (17-4) och brassen Glover Teixeira (26-5) kommer troligtvis igång runt 22.00. ”The Mauler”, för tillfället rankad etta i UFC:s lätta tungvikt, gick senast match i september 2016 och då bröt en två matcher lång förlustsvit då han besegrade polacken Jan Błachowicz. En seger i Globen skulle garanterat ge Gustafsson en tredje chans att fightas om bältet i lätt tungvikt. De två tidigare titelmatcherna, mot Jon Jones och Daniel Cormier, har båda slutat i domslutsförluster för Gustafsson. Glover Teixeira, som håller rankningsplatsen precis bakom “The Mauler”, har vunnit fyra av sina fem senaste matcher och sist såg vi honom besegrade han Jared Cannonier via ett enhälligt domslut under UFC 208.

I galans delade huvudevent får vi se tungviktarna Volkan Oezdemir (13-1) göra upp med Misha Cirkunov (13-2). Dessutom bjuds vi även på matcher med grymma svenskarna Jack ”The Joker” Hermansson (14-3) och Nicholas ”Nico” Musoke (13-4-0-1), norrmannen Emil ”Valhalla” Meek (9-2-0-1), samt danske Christian ”Godzilla” Colombo (8-2-1)…


Huvudkort (19.00 och sänds på Viaplay Fighting):

Lätt tungvikt: Alexander Gustafsson vs. Glover Teixeira

Lätt tungvikt: Volkan Oezdemir vs. Misha Cirkunov

Weltervikt: Peter Sobotta vs. Ben Saunders

Weltervikt: Emil Meek vs. Nordine Taleb

Mellanvikt: Jack Hermansson vs. Alex Nicholson

Weltervikt: Omari Akhmedov vs. Abdul Razak Alhassan

 

Underkort (17.00 och sänds på Viaplay Fighting):

Bantamvikt: Pedro Munhoz vs. Damian Stasiak

Weltervikt: Darren Till vs. Jessin Ayari

Mellanvikt: Chris Camozzi vs. Trevor Smith

Weltervikt: Nicholas Musoke vs. Bojan Velickovic

 

Underkort (börjar 15.30 och sänds på Viaplay Fighting):

Lättvikt: Mairbek Taisumov vs. Joaquim Silva

Lättvikt: Marcin Held vs. Damir Hadzovic

Tungvikt: Damian Grabowski vs. Christian Colombo

 

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer