Rumble in Malmö: Resultat och lite sånt

I helgen visade tungviktaren Adrian ”Gäddan” Granat upp sig för första gången upp sig som proffs på hemmaplan i Malmö. Men efter 14 raka vinster, varav 13 vunnits på knockout, tog det så tvärstoppstopp mot tysken Alexander Dimtrenko. Däremot gick det desto bättre för Sven Fornling och de andra svenskarna…

Matchen varade 2 minuter och 7 sekunder. Adrian ”Gäddan” Granat gick i golvet i den första ronden efter en vänsterkrok följd av en högerslägga från tysken Alexander Dimitrenko. Hallen blev knäpptyst efter knocken och Dimitrenko utropades strax vinnare via knock out. Galan hemma i Malmö har uppmärksammats mycket och pressen på ”Gäddan” var enorm.

– Det kan varit en nackdel att boxas hemma. Man känner mer press. Jag hade dåliga känslor. När Alexander Gustafsson gick på Tele2 var han också spänd. Kan lätt bli så om man inte kan hantera det riktigt.

– Vi får se vad som händer nu. Jag får känna efter. Är jag fortfarande hungrig kommer jag tillbaka. Är jag inte det så gör jag inte det.

– En knock gör inte så ont. Det är värre med besvikelsen.

***

I den nionde ronden var Sven Fornling nära att knocka tysken Arijan Sherifi, men fick istället nöja sig med en poängseger med domarsiffrorna 99–91, 98-92, 99-91. På spel stod Östersjöbältet i lätt tungvikt och segern framför hemmapubliken i Malmö var Fornlings tolfte på 13 matcher. Nu siktar Fornling in sig på den främste svensken i lätt tungvikt, Erik Skoglund:

– Det är någon i Nyköping som inte går säker.

***

Daniel Hartvig besegrade ungraren Pal Olah på poäng efter fyra ronder med domarsiffornra 40–35, 40–35 och 39–37.

Superwelterviktaren Simon Henriksson slog polacken Mateusz Krajewskii på poäng med domarsiffrorna 39–36, 39–36 och 40–35.

Patricia Berghult besegrade polskan Karina Kopinska via domslut  (2–1).

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer