Nyhet

JVM-guld till William Seth-Wenzel – vald till bästa manliga fighter

Det blev ett JVM-guld för William Seth-Wenzel i U21-klassen i jujutsu. I Aten för en liten stund sedan besegrade Nacka-sonen danske Kailow efter en rysarfinal som slutade 13-12 till svensken.

Williams väg till guldet gick via segrar mot Hellsten från Tyskland, greken Soulis och i semifinal detroniserades Skvalygin från Ryssland.

Seth-Wenzel blev sedermera också utsedd till turneringens bästa manlige fighter. Guldet innebär svensk historieskrivning. Aldrig förr har ett syskonpar, William idag och Fanny i fredags, vunnit guld i två klasser.

Däremot förlorade Emma Lette sin final, också det mot tyskt motstånd. Jennifer Guensch vann på poäng, 21-17.

Duoparet Theo Wik och Simon Sjödin svarade för ett fint mästerskap och tog sig hela vägen fram till en bronsmatch, där emellertid ett holländskt par blev för svåra. Men en mycket hedrande placering för Wik och Sjödin.

Också Nisse Lindberg, bilden, gick fint i Aten idag. Han vann sina matcher fram till semifinal, där han förlorade mot en tysk trots att matchen slutade 7-7 i poäng. Tysken hade en ippon mer och det avgjorde. I bronsmatchen förlorade Lindberg mot ryssen Borok, vars storebror Ilya är en världsstjärna.

Text och foto via Budokamsport.se

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer